Pravi mali biser

Turistički gigant predstavio novosti: Kamp Krk prvi s pet zvjezdica!

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

U sezonu kamp ulazi s nizom novih sadržaja, s četiri bazenska kompleksa te »Bella Vista Premium Villageom« – svojevrsnim naseljem formiranim unutar kampa koje nudi smještaj u 63 potpuno nove, prostrane i vrhunski opremljene mobilne kućice



KRK Da grad i otok Krk s razlogom drže jednu od čelnih pozicija domaćeg turizma potvrđuje sve ono što je predstavnicima domaćih medija prezentirano u kampu »Krk«, pravom malom biseru u ponudi tvrtke »Valamar Hotels & Resorts« koja je, osim kroz svoje objekte u Poreču, Rapcu i Dubrovniku, na jadranskoj obali snažno prisutna i kroz njene otočne smještajne kapacitete locirane u gradu Krku, Baški i Staroj Baški. Iznimno luksuzni obiteljski, ali i ekologiji okrenuti kamp, prvi se u Hrvatskoj okitio s pet zvjezdica.


Valamar Riviera u taj svoj trenutno najluksuzniji kamperski kompleks tijekom protekle četiri godine uložila je čak 68 milijuna kuna, rekao je uz ostalo direktor kampa Zoran Morožin.



U čarima novouređenog krčkog kampa ovih dana uživa gotovo 1,2 tisuće uglavnom stranih gostiju što je četvrtina ukupnog broja u »najturističkijem mjestu najtursitičkijeg otoka« trenutno odsjelih posjetitelja.





Vrhunska ponuda


– Kamp Krk koji se prostire na 11 hektara i u kojem se može smjestiti 1.300 posjetitelja u ljetnu sezonu ulazi s nizom novih sadržaja, uz ostalo s čak četiri bazenska kompleksa prilagođena različitim dobnim skupinama naših gostiju ali i ambiciozno osmišljenim te još ambicioznije realiziranim »Bella Vista Premium Villageom« – svojevrsnim naseljem formiranim unutar kampa koje nudi smještaj u 63 potpuno nove, prostrane i vrhunski opremljene mobilne kućice, objašnjava Morožin.



– Ovom Valamarovom investicijom Grad Krk nedvojbeno ulazi u red vodećih destinacija kamping turizma Hrvatske i sigurna sam da ćemo od sada u našem gradu moći zadovoljiti čak i one najzahtjevnije odnosno najizbirljivije kamping goste kakavih je iz godine u godinu sve više, naglasila je direktorica TU TZ Grada Krka Nataša Jurina.



To naselje, u dodiru s prirodom, posjetiteljima nudi razinu smještajne usluge kakve se ne bi posramili ni najluksuzniji hotelski objekata, objasnio je Morožin, spomenuvši pri tom i da posjetitelji tog dijela već dobrano ispunjenog kampa mogu guštati u »vlastitom« bazenu, intimnim sunčalištima ali i nizu zabavnih sadržaja lociranih u tom izoliranom te od prometovanja motornih vozila zaštićenom dijelu kampa.


Krčki kamp u ljetnu sezonu ulazi i s potpuno novim kampleksom grijanih dječjih bazena opremljenih svom silom vodenih igrala, wellness i spa sadržajima, ali i dojmljivo uređenim sanitarnim čvorovima čiji će budući korisnici moći uživati u pogledu na plavo more pred gradom Krkom.


Ekologija za pet


U red novosti spada i niz uređenih prostora namijenjinih boravku i zabavi mališana, teenagera ali i njihovih roditelja koji od sada imaju prigodu koristiti usluge niza trgovačkih i ugostiteljskih punktova smještenih duž novoizgrađenog središnjeg trga ali i u blizini plaže koju već godinama krasi Plava zastava.


Ekološki savjesno upravljanje kampovima imperativ je u Valamaru pa se tako velika pažnja i u ovoj etapi investicijskog ciklusa poklonila uređenju zelenih oaza kao te svemu što bi se moglo svesti pod tematiku ekologije, energetske učinkovitosti i održivog razvoja, naglasio je na završetku jučerašnjeg predstavljanja novog ponosa krčke turističke ponude direktor Morožin napomenuvši da eco-friendly priču kampa zaokružuje više od tri stotine zasađenih i odnjegovanih maslina ali i djelovanje internog sustava pročišćavanja otpadnih voda koje se, po obradi, koriste za navodnjavanje hortikulture.