Gastro baština

Tripice, nožice i bijeli bubrezi? Ako volite ovo jesti, omišljanski “Bljak fest” je pravo mjesto za vas

Mladen Trinajstić



OMIŠALJ Svoj različitim sadržajima načičkani kalendar mesopusnih događanja Omišljani će danas upotpuniti još jednim »Bljak festom« – sada već tradicionalnom manifestacijom posvećenom »slavljenju« svih onih u najmanju ruku specifičnih specijaliteta pučke gastronomske baštine. Osmo izdanje Bljak festa, doznajemo od organizatora i domaćina tog nesvakidašnjeg, a od karnevalista i odlično prihvaćenog zbivanja, na Placi u Omišlju započet će od 13 sati.


U otočnim, ali i kvarnerskim okvirima jedinstvena mesopusna manifestacija i ove će godine u svojem gastro-repertoaru posjetiteljima omišaljske Place ponuditi mogućnost kušanja i guštanja u čarima tripica, kokošjih nožica, specijaliteta spravljenih od jezika, bijelih bubrega, iznutrica svih vrsta, boja i oblika jednako kao i u svim ostalim inventivnim, »ne za svakoga« bljak gastro-kreacijama koje, zahvaljujući organizatorima i promotorima ove iz godine u godinu sve bogatije i sadržajnije maškarane manifestacije, ipak dobivaju sve više i više poklonika.


Obilježje osmog izdanja Bljak festa kojeg će, i ovog puta, organizacijski i logistički na svojim leđima iznijeti članovi omišaljskih karnevalskih udruga »Babani« i »Omišjanski babani« te uz njih također uvijek prisutni predstavnici njivičke udruge »Obitelj za mlade« bit će to što će se sva ondje pripremljena hrana nuditi – besplatno. Nije na odmet spomenuti i da će posjetitelje omišaljske place za trajanja Bljak festa zabavljati grupa »Insula« dok će za vođenje programa biti zadužen Dražen Turina Šajeta.