Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. rujna 2019.
Tri staze

Tisuću trkača u Metajni trči danas u čast Davida Bowieja

Metajna / Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva
Metajna / Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 1. travanj 2017. u 9:00 2017-04-01T09:00:00+02:00

Na mjesečevom pejzažu Metajne utrka će startati u 11 sati, na tri staze: Light, Active i Challenger. Najlakša Light staza duga je sedam kilometara, u potpunosti je označena i za utrku na njoj mogu se prijaviti i najmlađi, Active staza duga je 13-16 kilometara, dok je najteža staza naziva Challenger u dužini od 20-25 kilometara

METAJNA Danas će se u Metajni na Pagu održati  trekking utrka pod nazivom Pag Island Star Trekk: Life on Mars – A David Bowie tribute race.

Na mjesečevom pejzažu Metajne utrka će startati u 11 sati, na tri staze: Light, Active i Challenger. Najlakša Light staza duga je sedam kilometara, u potpunosti je označena i za utrku na njoj mogu se prijaviti i najmlađi, Active staza duga je 13-16 kilometara, dok je najteža staza naziva Challenger u dužini od 20-25 kilometara.

Impresivna penjačka stijena Stogaj i Beriknica, jedna od najljepših plaža na otoku na kojoj je nedavno snimljen modni editorijal Voguea Latin America, bit će neki od punktova ove trekking utrke s posvetom preminulom umjetniku Davidu Bowieju.

– Trčat će oko tisuću natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Slovačke te Bosne i Hercegovine, što je za prvu utrku ispunilo sva očekivanja. Aktivno se uključilo i lokalno stanovništvo, pa neće nedostajati novaljskog i paškog folklora. Veliku podršku utrci dao je nogometni kub Mornar iz Novalje, istaknula je Marina Šćiran Rizner, direktorica TZ Grada Novalje i dodala da su projekt, započet lani  trodnevnim trekking kampom, odmah prepoznali i podržali.

Organizator utrke je Outdoor Hrvatska, na čelu sa Šimunom Cimmermanom, velikim znalcem trekking utrka koji je propješačio Hrvatsku i dobar dio Europe. Cimmerman mjesečev krajolik otoka Paga, a naročito staze na Metajni, smatra hrvatskim raritetima i jednom od top deset trekking destinacija u Hrvatskoj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.