Spektakl

Sutra veliki koncert krčkih osnovaca

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

OŠ »Fran Krsto Frankopan« iz Krka, OŠ Omišalj i OŠ Malinska-Dubašnica osnovat će zajednički, sveotočni školski megazbor sačinjen od više od 400 malih pjevačica i pjevača



Jedno od najposebnijih događanja kojih i ove godine u adventskom razdoblju na cijelom otoku Krku ima podosta, posebice vikendima, sigurno je Božićno-novogodišnji koncert otočnih osnovnoškolaca. Kao i prethodnih godina, krčki osnovci i njihovi vrijedni nastavnici najbolje će želje povodom Božića i skorašnjeg ulaska u novo ljeto svojim sumještanima uputiti pjesmom, plesom i stihovima na tradicionalnom događanju koje će u velikoj sportskoj dvorani krčke Srednje škole »Hrvatski kralj Zvonimir« biti upriličeno sutra od 17 sati.


Vodstva svih triju otočnih osnovnoškolskih ustanova – krčke OŠ »Fran Krsto Frankopan«, OŠ Omišalj i Malinska-Dubašnica – nastavljaju osnivati zajednički, sveotočni školski megazbor sačinjen od više od 400 malih pjevačica i pjevača. Svi će oni složno pjesmom uljepšati predbožićne dane svima koji se ondje, na koji sat, prepuste čarima njihova programa.


– Već 19 godina organiziramo Božićno-novogodišnji koncert koji ima status školskog projekta te okuplja osnovnoškolce s cijelog otoka i pritom isprepleće sadržaje različitih školskih predmeta – naglašava Serđo Samblić, ravnatelj OŠ »Fran Krsto Frankopan«, kojoj je i ove godine povjereno domaćinstvo tog projekta.




Ovaj hvalevrijedan projekt krenuo je na inicijativu učiteljice Valentine Vizin i njenih kolegica Nariman Pavačić, Ane Jagić-Aljić i pokojnog fra lve Perana koji su ideju o humanitarnom božićnom koncertu, uz podršku ostalih nastavnika te brojnih sponzora, prvi put uspješno realizirali pred punih 19 ljeta, podsjeća Samblić.


Koncertu, prepoznatljivom po masovnosti izvođača, niti ove godine neće manjkati i jednako prepoznatljiv humanitarni karakter.


– Sva sredstva koja će se prikupiti u toj prigodi i akcijama koje ususret koncertu održavamo u svim krčkim školama, donirat ćemo onome za koga smo složno ocijenili da mu je pomoć najpotrebnija – nastavlja ravnatelj te otočne osnovnoškolske ustanove.


Učinci humanitarnog aspekta ovogodišnjeg koncerta, predstavlja nam naš sugovornik, bit će tako namijenjeni pomoći u liječenju Mihe Tomažina, teško oboljelog sina jedne od učiteljica te otočne škole.


– Stoga pozivamo sve otočane da i ove godine podrže naše mlade kreativce – pjevače, plesače, recitatore i glumce te ujedno svojim dobrovoljnim prilozima pomognu svojim potrebitim sugrađanima – zaključio je Samblić.


Donacije i akcije


Organizatori ovog glazbeno-scenskog nastupa podsjetili su nas da su u prethodnim godinama prikupljena nemala sredstva koja su potom donirana različitim udrugama, odnosno uplaćivana u fondove humanitarnih akcija, poput one Dajmo da čuju, Djeca djeci i Dajmo im svjetlost, ali i Udruzi slijepih te na račun domova za nezbrinutu djecu u Rijeci i Selcu. Otočni su osnovci donirali i prikupljene novčane priloge za brojne oboljele i pomoći potrebite učenike, ali i njihove roditelje.