Plemenit cilj

Sutra velika humanitarna akcija: Cijeli otok Krk aktivan za bolesnog Tea

Mladen Trinajstić



KRK Brojni otočani ove će se nedjelje, sasvim sigurno, iznova angažirati i udružiti s više no plemenitim i humanim ciljem – prikupljanjem pomoći za liječenje malog Tea Jelenovića. Na krčkom Sportsko-rekreativnom centru »Josip Uravić Pepi« tog će se dana (21. svibnja), naime, odvijati cjelodnevna humanitarna akcija »Otok Krk aktivan za Tea« koja će, doznajemo od neumornih organizatora, započeti već u podne.


U ovom pravom sportsko-glazbenom spektaklu u koji su se, baš kao i u sve prethodne, već održane akcije namijenjene pomaganju malenom otočaninu, uključili mnogi, sudjelovati će članovi i podupiratelji brojnih otočnih sportskih društava, klubova i udruga, ali i mnogi domaći te glazbenici koji će stići s one druge, kopnene strane Krčkog mosta.


Sve će, točno u 12 sati, u nedjelju pokrenuti mimohod svih sudionika, nakon kojeg će se prezentacijom svojih vještina okupljenima na stadionu predstaviti rasplesani članovi udruge »Osjeti ritam«, Atletskog kluba »Krk«, Karate kluba »Krk Croatia«, Judo kluba »Krk«, Kickboxing kluba »Omišalj«, Brdsko-biciklističkog kluba »Otok Krk«, Košarkaškog i Nogometnog kluba »Krk« te NK »Vihor« Baška.





Mali Teo Jelenović iz Klimna rođen je 2015. godine s dijagnozom artrogripoze – bolesti koja se manifestira ukočenošću zglobova, tetiva i slabom pokretljivošću ekstremiteta. Bolest je iznimno rijetka zbog čega su i iskustva domaćih liječnika u njenom liječenju oskudna.


Stoga su Teovi roditelji, kako bi pomogli svome djetetu, njegovo liječenje i rehabilitiranje odlučili povjeriti specijalistima jedne njemačke klinike zahvaljujući čijem se angažmanu, tijekom dugog i zahtjevnog dosadašnjeg liječenja i rehabilitiranja, Teovo stanje osjetno popravilo.


Malom je otočaninu i nadalje potreban već započet, nimalo jeftin zdravstveni tretman, pa je stoga razumljiva i predanost kojom roditelji, njihovi prijatelji, poznanici obitelji Jelenović, kao i svi koje je priča o ovom hrabrom dječačiću motivirala na činjenje dobra, nastavljaju raditi na omogućavanju nastavka njegova liječenja.


Svi koji žele pripomoći ovoj plemenitoj akciji svoje novčane priloge mogu donirati na račun HR 5624020063103195084 otvoren kod Erste banke za Teovo liječenje.



Tijekom prvog dijela manifestacije na igralištu SRC-a odigrat će se više prijateljskih, revijalnih nogometnih utakmica veterana, a nakon sportskog, u glazbenom dijelu programa (koji na susjednim terenima krčkog boćališta kreće od 18 sati) otočanima i svima koji se sudjelovanjem u ovoj plemenitoj akciji odluče pridonijeti humanitarnom projektu, predstaviti će se skupina Elemental, a uz njih još i Mia Dimšić, grupe Insula, Nadzorni odbor, Open Road, L’amour, SuperCover band te Neven Barac, Antonio Krištofić, Stefany Žužić te Melanija Purić i Xfinity band. Program će voditi Davor Jurkotić i Neno Gržetić.