Zapaženi krčki festival

Sutra na Krku kreće peti Tramonto

Mladen Trinajstić

Trg krčkih glagoljaša i ovog će ljeta oživiti Tramonoto festival / Snimio Vladimir KALINIĆ

Trg krčkih glagoljaša i ovog će ljeta oživiti Tramonoto festival / Snimio Vladimir KALINIĆ

U slikovitom ozračju Trga krčkih glagoljaša publika će moći besplatno uživati u kvalitetnim izvođačima različitih stilova



KRK Kako doznajemo iz Kreativnog Krka, udruge koja organizira i u djelo provodi sve veći broj različitih kulturnih, zabavnih te posebice glazbenih programa na području grada Krka, sve je spremno za još jedno, već peto izdanje Tramonto festivala.


Događanje koje je s vremenom izraslo u jedno od zapaženijih krčkih ljetnih događanja te ujedno steklo i svoju vjernu publiku i u godini svog prvog malog jubileja, obilovat će kvalitetnim izvođačima i koncertnim izvedbama u kojima će, bez plaćanja ulaznica, poklonici glazbenih stilova, ali i izvođača kakvi teško nalaze svoje mjesto na uobičajenim i sveprisutnim »feštarskim« zbivanjima, i ove sezone moći uživati u slikovitom ozračju Trga krčkih glagoljaša, prostora kojeg osim iznimnih ambijentalnih, krase i obilježja odlične akustike.


– Tramonto je manifestacija zamišljena kao serija manjih koncerata jazz, etno, blues, ali i izvođača mnogih drugih glazbenih žanrova, a koja za cilj ima oplemenjivanje tog trga, jednako kao i kulturne ponude našega grada – prenio nam je, predstavljajući te ujedno najavljujući predstojeći slijed glazbenih događanja, jedan od njegovih organizatora – David Mrakovčić.




Budući da se Tramonto održava u srcu sezone, nije pretenciozno reći ni da taj cjeloljetni festival obogaćuje turističku ponudu grada, nastavlja naš sugovornik, otkrivši nam da je ovoljetni festivalski program oslonjen na šest koncertnih gostovanja.


Čast otvaranja ovogodišnjeg Tramonta, u utorak, 25. lipnja, pripala je riječkoj funk senzaciji, grupi »Grapevine Babies«, nastavlja naš sugovornik, ističući da će koncertna izvedba spomenutih zaljubljenika u funk koji su svoj repertoar već napunili vlastitim, autorskim skladbama na Trgu krčkih glagoljaša krenuti od 21 sat.


Od priređivača glazbenih događanja koja će uskoro oživiti taj, u konačnici i dalje premalo korišteni javni prostor na sjevernom djelu krčke starogradske jezgre, doznali smo i da se u nastavku istog festivalskog slijeda, tijekom cijelog srpnja i kolovoza, očekuju još i nastupi Mary May, Zoran Majstorović Organ Tria, bandova Kazan, Afion, Truth=Tribe i Nemanje.


Uz sve spomenute, tijekom srpnja je u planu i jedan »tajni«, dodatni Tramonto koncert o kojemu će, zaključuje Mrakovčić, više riječi biti kad za njega dođe vrijeme!