Malinska-Dubašnica

Spicijarić: “Vladajući ne znaju pripremiti projekte ni dobiti pomoć za njihovu realizaciju”

Mladen Trinajstić

Pavao Barbiš i  Anton Spicijarić / Snimio Mladen Trinajstić

Pavao Barbiš i Anton Spicijarić / Snimio Mladen Trinajstić

Bivši načelnik Općine Malinska-Dubašnica, kandidat koalicije HDZ-HDS Anton Spicijarić u završnici nove izborne utrke za načelničku dužnost podsjetio je da je i u prošlom mandatu, kao vijećnik, nastojao pridonijeti razvoju i boljitku lokalne zajednice koju će, vjeruje, iznova dobiti priliku voditi



 MALINSKA  Bivši načelnik Općine Malinska-Dubašnica, kandidat koalicije HDZ-HDS Anton Spicijarić u završnici nove izborne utrke za načelničku dužnost podsjetio je da je i u prošlom mandatu, kao vijećnik, nastojao pridonijeti razvoju i boljitku lokalne zajednice koju će, vjeruje, iznova dobiti priliku voditi.


– Velik pad prihoda po zaposlenom službeniku u našoj lokalnoj samoupravi, neznanje u pripremi i realizaciji projekata ostvarenih preplaćivanjem našim novcem, bez pomoći i potpora iz državnih ili europskih fondova držim nedopustivim, ocjenuje predsjednik OO HDZ-a Malinske Spicijarić u čijem je društvu bio i čelnik HDS-a, Pavao Barbiš.


Aktulani načelnik reći će da pomoć ne dobijamo jer smo prerazvijeni ali istina je da vladajući, za razliku od svojih kolega s otoka, nisu u stanju ni pripremiti projekte niti dobiti značajniju pomoć za njihovu realizaciju.




Jedino što jest pokrenuto, izgradnja dječjeg vrtića, realizirano je neodgovorno. Projekt ima ozbiljne nedostatke u načinu gradnje i ograničenim prostornoprometnim uvjetaima, tvrdi Spicijarić ocjenjujući da krivicu za to u potpunosti snose vladajući, zbog odbijanja dijaloga sa svima koji su ukazivali na probleme i nudili rješenja.


Za sve nerealizirano načelnik se opravdava svaljujući krivicu na opoziciju u Vijeću, iako je u mandatu uživao čvrst oslonac u vjećniku HSS-a i stabilnoj većini, nastavlja navodeći da je aktualni lokalni čelnik »zaslužan« i za narušavanje duha zajedništva i suradnje među krčkim lokalnim samoupravama.


Dokaz tome njegova je nedavna izjava da će, ukoliko pobijedi na izborima, sredstva koja je Županija namijenila izgradnji lučke infrastrukture u Baški preusmjeriti u Malinsku, tvrdi Spcijarić čija je zamjenicam recimo i tom, Lidija Kovačić.


Za novi mandat imamo program koji uvažava sve segmente društva, od najmlađih do osoba treće dobi i socijalno osjetljivih skupina. Direktnim financijskim poticajima i subvencijama pomoći ćemo poduzetnike a nismo zaboravili ni stočare koji trenutno sami snose troškove šteta od alohtone divljači, zaključili su Spicijarić i Barbiš napomenuvši da je u njihove prioritete uvršteno i rješavanje problematike Haludova ali i Gradine gdje se, kažu, odvijaju pokušaji grabeži zemljišta.