Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Dogovor

SDP-ov Josip Brusić novi šef Gradskog vijeća Grada Krka

SDP-ov Josip Brusić novi šef Gradskog vijeća Grada Krka
SDP-ov Josip Brusić novi šef Gradskog vijeća Grada Krka
Autor:
Objavljeno: 13. srpanj 2019. u 10:24 2019-07-13T10:24:54+02:00

Brusić je »naslijedio« dosadašnjeg predsjednika, SDP-ovca Marinka Pavlića, koji je podnio ostavku

KRK - Gradsko vijeće Grada Krka dobilo je svog novog predsjednika. U stolicu predsjedavajućeg predstavničkog tijela vlasti tog otočnoga grada očekivano je, sukladno koalicijskom dogovoru u Krku vladajuće koalicije PGS-a, SDP-a i HNS-a, sad i formalno zasjeo čelnik krčkih narodnjaka – Josip Brusić. On je, na polovici aktualnog mandata u krčkom Gradskom vijeću, na toj važnoj i odgovornoj funkciji »naslijedio« dosadašnjeg predsjednika, SDP-ovca Marinka Pavlića koji je na početku posljednjeg ljetnog zasjedanja tog tijela podnio ostavku na dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Krka. Novi je predsjednik, valja i to reći, dobio jednoglasnu podršku svih u Maloj vijećnici okupljenih kolega vijećnika, a jednoglasno je usvojeno i imenovanje sad već bivšeg predsjednika Gradskog vijeća Marinka Pavlića na mjesto potpredsjednika tog tijela.

Osim formalne »rošade« na čelu Vijeća, okupljeni su također jednoglasno u istoj prigodi podržali i prijedlog nove Odluke o stipendiranju učenika srednjih škola i studenata kojom su blago spušteni ocjenovni pragovi koje će ubuduće morati zadovaljavati krčki gradski stipendisti. Suglasje svih članova Gradskog vijeća postignuto je i kod usvajanja prijedloga odluka o donošenju 4. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Krka, prijedloga Odluke o donošenju 4. Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja UPU 1 – Krk kao i kod stavljanja izvan snage do sad važećeg Detaljnog plana uređenja Galija u gradu Krku.

Sva tri prostorno-planska dokumenta, odnosno odluke koje su u smislu njihova »korigiranja« donesene, vezane su uz omogućavanje vlasniku restorana Galija, ujedno i krčkom Gradskom vijećniku Milanu Žužiću da svoj stambeno-poslovni odnosno ugostiteljski objekt smješten u starogradskoj jezgri, sukladno vijećnicima i predstavnicima nadležnih tijela već predstavljenom projektu, transformira u građevinu ugostiteljsko-turističke namjene sa smještajnim kapacitetima (hotel-baština), a sve u namjeri otvaranja »Exclusive hotela Galija«. Sama rekonstrukcija, doznajemo, podrazumijeva nadogradnju jedne etaže te izmjenu ostalih uvjeta gradnje u svrhu preuređenja već izgrađenog prostora, a sve sukladno Idejnom rješenju arhitekta Tomislava Kukina i uvjetima propisanim od Ministarstva kulture koji su investitoru upućeni posredstvom nadležnog konzervatorskog odjela.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.