Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
24. ožujka 2019.
Poticana stanogradnja

Rasprodano: Useljenje u 22 nova POS-ova stana u Puntu posljednjeg dana listopada

Foto M. Trinajstić
Foto M. Trinajstić
Autor:
Objavljeno: 20. kolovoz 2018. u 19:55 2018-08-20T19:55:07+02:00

PUNAT Dok se radovi na onoj krčkoj višestambenoj građevini iz Programa društevno poticane stanogradnje još uvijek izvode u njihovom početnom, »najgrubljem« dijelu, oni koji se još od travnja prošle godine izvode u Puntu – u završnoj su fazi. Kako nam je potvrđeno iz kabineta direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), na lokalitetu na kojem su već do stupnja visoke gotovosti dovedena dva niza višestambenih građevina, u tijeku su oni završni, »najfiniji« radovi. – Ugovoreni rok izgradnje 10 višestambenih građevina povezanih u dva niza bio je 30. lipanj 2018. godine, ali je spomenuti rok produljen do 16. kolovoza ove godine, stoji u odgovoru na naš upit o trenutnom statusu tog projekta koji nam je jučer pristigao iz APN-a.

Po kvadratu 1.125 eura

Ukupna neto korisna površina svih 22-ju POS-ovih stanova (i pripadajućih vanjskih parkirnih mjesta) je nešto više od 1,8 tisuća četvornih metara. Predugovorna cijena stana (kao uostalom i u susjednom gradu Krku u kojem se trenutno podiže stambenjak s 30 stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje) određena je na zakonom maksimalno dozvoljenu vrijednost od 1.125 eura po kvadratu.

Kiše produžile rokove

Razlog produžetka roka radova u odnosu na osnovni ugovoreni rok prvenstveno leži u velikom broju kišnih dana u zimskom i proljetnom periodu izgradnje, a koji su se nenadoknadivo odrazili na planiranu dinamiku izgradnje stanova na POS-u Punat, nastavljaju u spomenutoj državnoj agenciji. U ovom trenutku, izgradnja građevina je u završnoj fazi te je u ovom trenutku teško predvidjeti točan datum useljenja. Naime, radi se o 10 građevina (s ukupno 22 stana) za koje je potrebno organizirati 10 tehničkih pregleda termine kojih, konstatiraju u APN-u, ne određuju oni, već nadležni Upravni odjel za prostorno uređenje PGŽ. Predstavnici APN-a ipak napominju i da je rok za useljenje, sukladno sklopljenim Predugovorima s kupcima stanova, određen za 31. listopada ove godine te da APN poduzima sve što je u njegovoj ingerenciji i mogućnosti da se navedeni datum i ispoštuje.

Sve prodano

Što se prodaje stanova tiče, nakon odabira stanova prema Dopuni konačne liste reda prvenstva, koja je početkom kolovoza bila održana u Općini Punat, od strane kupaca odabrani su svi stanovi te je ovih dana u tijeku sklapanje Predugovora o njihovoj kupoprodaji, prenose nam iz APN-a zaključujući da u tom kompleksu danas više zapravo nema neprodanih stanova. 

Parking mjesta

Tijekom obilaska gradilišta na kojemu je, u izvedbi omišaljske tvrtke GPP Mikić, tijekom proteklih nešto više od 400 dana izgrađen POS-ov kompleks, uvjerili smo se da je, osim u samim zgradama, glavinina planiranih zahvata već dovršena i u njihovom okolišu. Podsjetimo, u sklopu nešto više od 11,5 milijuna kuna vrijednog građevinskog projekta izgrađena su sveukupno 22 stana, a svaka stambena jedinica dobila je i svoje parkirno mjesto od kojih je dio smješten u sklopu samog kompleksa, a dio na susjednom, također u ovom projektu uređenom javnom parkiralištu. Unutar prednjeg od dvaju ondje izgrađenih POS-ovih »nizova«, mjesta se našlo za 4 jednoiposobna, 2 dvoiposobna te 6 trosobnih stanova, dok se u unutar drugog (više)stambenog niza ovih dana »finiširaju« zahvati unutar 2 jednoiposobna, 5 trosobnih, 2 troiposobna te jednog četverosobnog stana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown