Smotra mažoretkinja

Puntare čeka razigran i ispunjen vikend

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Smotra mažoretkinja i koncertna monodrama



PUNAT Nakon što je lani ugostio Državno prvenstvo mažoretkinja, Punat će i ove godine biti domaćin okupljanja članica mažoret skupina. Iako sa znatno manje sudionica nego lani, kada ih je bilo više od 700, za ovaj vikend najavljena smotra zasigurno neće ostaviti ravnodušnima ljubitelje domaće mažoret-scene. Njene će domete tijekom dvodnevne smotre imati priliku prikazati mažoretkinje iz Barbana, Kanfanara, Pule, Čabra, Nedelišća i Vrbovca te njihove kolegice iz Mostara koje će skupu dati međunarodnu notu.


Dozvole li to vremenske prilike, Smotra mažoret skupina trebala bi krenuti danas (subota, 9. rujna) u 17 sati na puntarskom Trga zahvalnosti gdje će svoje vještine, usklađenost i uigranost prikazati članice svih skupina, dok će u nedjelju sudionice ovog atraktivnog skupa što ga je organizirao TZO Punat, svoje druženje zaključiti paradom puntarskom rivom koja bi trebala krenuti u 11,30 sati. Po završetku smotre, točno u podne, slijedi koncertni nastup Puhačkog orkestra Čabar na Trgu zahvalnosti.


Dodajmo i da će se večeras u Narodnom domu u Puntu, u organizaciji udruge Fenix, s početkom u 21 sat održati koncertna monodrama »Pet rastava i šest školskih sastava« u kojoj će se otočanima predstaviti Filip Šovagović i članovi njegove grupe »Painkillers«.