Nad Puntarskom dragom

Prvo istospolno vjenčanje na Krku: Vjenčale se Marial Prota i Jacquelin Zuzzi

Mladen Trinajstić

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Prvo istospolno vjenčanje na otoku Krku organizirano je upravo nad Puntom stoga što je, kako nam je simpatična Marial nakon samog svečanog čina povjerila, ona napola Riječanka, napola Talijanka, a u »trećoj polovici« i Bodulka, točnije Puntarka



PUNAT Pir k’o pir! Ni prvi ni zadnji koji se zbio na Krku. E, pa ovaj današnji ipak nije bio takav već i zbog dvostruko veće koncentracije ženske ljepote u odnosu na onu kakva obično krasi takve događaje.


 Svečanost vjenčanja koja je uz lagano rominjanje kiše u večernjim satima upriličena u romantičnom ozračju maslinika obiteljskog poljoprivrednog gospodrastva »Ulika« nad Puntarskom dragom posebna je bila po tome što su tim činom svoje životno partnerstvo formalizirale 25-godišnja Marial Prota i njena dvije godine starija životna partnerica Jacquelin Zuzzi.


Snimio Mladen TRINAJSTIĆ


Snimio Mladen TRINAJSTIĆ



Prvo istospolno vjenčanje na otoku Krku organizirano je upravo nad Puntom stoga što je, kako nam je simpatična Marial nakon samog svečanog čina povjerila, ona napola Riječanka, napola Talijanka, a u »trećoj polovici« i Bodulka, točnije Puntarka.Na vjenčanju je bilo pedesetak uzvanika, a među njima i 83-godišnja Antica Orlić iz Punta, baka Marial. – Netko se rodi kao dešnjak, netko kao ljevak, a netko kao gej, rekla je po završetku jučerašnje ceremonije vidno uzbuđena i dirnuta 83-godišnja nona Antica iliti Anji, kako kaže da je svi u obitelji zovu.