Slavlje zaštitnika

Proslavljen dan Malog Lošinja: Svetomartinjsku misu predvodio vlč. Sudac

P. N.



MALI LOŠINJ Povodom blagdana sv. Martina, zaštitnika Malog Lošinja, proteklih je dana održan čitav niz događanja – od svečane sjednice Gradskog vijeća do više sportskih manifestacija. Među ovim potonjima najznačajnija i najatraktivnija svakako je bila već tradicionalna Utrka ulicama Malog Lošinja, koja se trčala u više kategorija.


Cresanin Marko Dujmović pobjednik je glavne utrke na 4.000 metara. Drugo mjesto osvojio je riječki Makedonac Darko Pop Acev, a treće Lošinjanin Josip Kovačić. Najbrže žene bile su Nada Tataj Laitinen, Jelena Čović i Arja Tataj – sve iz Malog Lošinja. Sveukupno se u organizaciji Atletskog kluba »Lošinj« natjecalo 187 osoba.


Proslava svetog Martina i Dana Grada Malog Lošinja zaključena je procesijom i svetom misom koju je predvodio vlč. Zlatko Sudac, poznati hrvatski karizmatik, koji je posljednjih dana vodio i jednu od već tradicionalnih duhovnih obnova na Lošinju.




Lijep dan, živost na otočnim ulicama i martinjska atmosfera privukli su u središte grada brojne otočane, kao i goste otoka vitalnosti.