Aktualno

Problemi Njivičara: Čitav kolovoz problemi s telekomunikacijskim vezama i T-comom

Mladen Trinajstić

Foto M. Trinajstić

Foto M. Trinajstić



NJIVICE Izvještavajući javnost o zaključcima sastanka članstva PGS-ove podružnice Njivice-Omišalj, predsjednik lokalnog ogranka te stranačke organizacije Dušan Turina, prozvao je telekomunikacijske operatere zbog višetjednih (tele)komunikacijskih problema s kojima su već neko vrijeme suočeni žitelji Njivica. – Prema saznanjima koje imamo, možda i 70 posto korisnika takve infrastrukture u Njivicama od početka kolovoza suočava se s povremenim problemima u korištenju telefona, internetskih veza te digitalnih televizijskih paketa. Posebice od sredine kolovoza dobrom dijelu korisnika T-comove infrastrukture te su usluge mahom postale nedostupne, kaže Turina, napominjući da na pitanja njegovih sumještana predstavnici te kompanije odgovaraju pozivanjem na strpljenje. Osim dobivenih odgovora da se na uklanjanju kvara radi, iz aspekta korisnika tih usluga ništa se, kaže, u međuvremenu nije dogodilo.


Napominjući da se u međuvremenu mjesnim i općinskim strukturama s molbom za pomoć u ubrzanju rješavanja tih problema obraćaju i mnogi mještani, čelnik njivičko-omišaljskih PGS-ovaca presicu je iskoristio i za kritiku na račun tehničara nadležnih za uklanjanje ovakvih poteškoća, ali i na račun lokalne samouprave koja je, prema njegovoj pretpostavci, nastanku problema vjerojatno »kumovala« u svojstvu investitora radova na komunalnom opremanju i uređenju uličnih poteza u dijelu kojih je, prepostavlja Turina, došlo do oštećenja telekomunikacijskih vodova. Osim prozivki nedleženih zbog nedovoljno brzog i učinkovitog saniranja »šumova« na telekomunikacijskoj mreži, Turina je kritiku na račun odgovornih općinskih službi uputio i zbog komunalnog, odnosno prometnog nereda kojeg u Njivicama stvaraju uz cestu parkirani kamioni te posebice turistički autobusi koji dovoze »dnevne kupače«, a koji, također spočitavaju PGS-ovci, »okupiraju« dio plaža na kojima su najbrojniji. Turina je stoga pozvao predstvnike mjesne i općinske uprave da pozornije slušaju glas žitelja mjesta kojima upravljaju, odnosno da pokažu više razumijevanja za njihove probleme, ali i ideje.



Iz Općine Omišalj, a zbog učestalih poziva stanovnika Njivica vezanih uz njihove probleme s korištenjem internetskih veza, javnosti je upućena obavijest da je lokalna samouprava odradila sve potrebne radnje da bi se u slučaju eventulane potrebe zamjene komunikacijskih kabela ona mogla izvršiti bez ponovnog prekapanja novouređenog dijela Ulice kralja Tomislava. Očekuje se od HT-a da izvrši svoje obveze kako bi se nastali problem čim prije riješio, zaključuju općinari.