Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 1
Sutra: 17° 21° 2
22. travnja 2018.
Radovi u srcu sezone

Prašina, krama i buka bagera tjeraju turiste sa Cresa

Foto Ira CUPAĆ MARKOVIĆ
Foto Ira CUPAĆ MARKOVIĆ
Autor:
Objavljeno: 18. srpanj 2013. u 7:32 2013-07-18T07:32:49+02:00

CRES Sa sjednice Gradskog vijeća odaslan je apel i zatraženo od gradonačelnika, kao i svih drugih koji na bilo koji način mogu pomoći, da se zaustave radovi na državnoj cesti D-100 kod ulaza u Cres, investitor kojih su Hrvatske ceste. Nekoliko je vijećnika u sklopu vijećničkih pitanja aktualiziralo ovu problematiku. Oliver Filipas (HNS) kazao je: Učinimo sve da se maknu bageri koji nam ne daju spavati i odraditi turističku sezonu.

– Cijeli grad odzvanja zbog radova, gosti nam bježe s otoka, kazao je Gaetano Negovetić (HDZ) i dodatno prozvao Hrvatske ceste jer kaže, ulaze u posjede i na privatno vlasništvo bez da su o tome izvijestili vlasnike i posjednike, i time krše zakone RH, rekao je Negovetić, a ogročen je i zbog, kako je rekao, krame na ulazu u gradsku luku. Radi se o mehanizaciji koju je koncesionar u creskoj luci, tvrtka Sigurna uvala, ostavila nakon prvih radova na dogradnji luke u lipnju, a kako mehanizacija i u moru i na kopnu zauzima velik prostor i potpuno nagrđuje vizuru grada i Lungo mare, ogorčenje građana je veliko te Negovetić traži da se po tom pitanju nešto poduzme.

Gradonačelnik Kristijan Jurjako (HNS) rekao je kako je Hrvatskim cestama uputio oštro pismo, a da su to isto učinili i iz Turističke zajednice, kao i Županije, reagiralo je i Ministarstvo turizma, a idući tjedan se očekuje dolazak predsjednika uprave Hrvatskih cesta, pa i konačan dogovor po tom pitanju, kazao je Jurjako, koji i od koncesionara u creskoj luci, tvrtke Sigurna uvala, također očekuje uklanjanje mehanizacije iz luke za vrijeme turističke sezone.

U sklopu vijećničkih pitanja Negovetić je imao primjedbe na štandove odnosno, kako ih je nazvao, »barake«, duž Lungo mara i smatra da su neprimjereni, a Jurjako je rekao da će se pitanje štandova i ponude u toj zoni morati raspraviti i definirati za iduću sezonu. Lara Bressan (HNS) pita obilazi li komunalni redar mala mjesta, jer i u njima, kao i u Cresu, ima problema s građevinskim radovima, ostavljenim građevinskim materijalom po uličicama i slično. Gradonačelnik je odgovorio da redar obilazi mala mjesta po nalogu svog pretpostavljenog. Petar Miočić (HDZ) ukazao je da korisnik javne površine na Porozini, Krešimir Vještica, koristi površinu suprotno namjeni koja mu je odobrena i traži da se to ispita, a pita i zašto su u ACI Marini Cres uklonjene sprave za vježbanje, koje su i od gostiju marine, kao i otočana, bile jako dobro prihvaćene.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S Lidlom do odmora iz snova
Moj apartman s 5 zvjezdica

S Lidlom do odmora iz snova