Maškarana desetka

Popularna creska utrka: Kauboj Dino istrčao 10 km za 38 minuta

Walter Salković

Foto W. Salković

Foto W. Salković

Drugi put najbrži je bio Cresanin Dino Dorčić koji je lanjski rezultat poboljšao za oko 2,5 minuta. Slijedili su ga Đulijano Kujundžić i Josip Kovačić, a kod žena slavila je Nina Broznić ispred Karin Kučić i Zage Sablić



Maškaranu desetku, utrku na deset kilometara pri čemu su natjecatelji maskirani, i ove su godine zajednički organizirali karnevalska udruga »Vežgani« i sportsko-rekreacijski klub »Samo pozitiva«. Na startu glavne utrke na Trgu Frane Petrića pojavilo se 25 natjecatelja i započela je točno u podne, kad se oglasio gradski sat. Kao i prošle godine, najbrži je bio Cresanin Dino Dorčić koji je, maskiran u kauboja, deset kilometara oko creske uvale istrčao za manje od 38 minuta, gotovo dvije i pol minute brže nego lani. Slijedili su ga Lošinjani Đulijano Kujundžić i Josip Kovačić, dok su najbrže žene bile Nina Broznić iz Rijeke, te Cresanke Karin Kučić i Zaga Sablić.


Glavnom događaju, maškaranoj desetki, prethodio je niz natjecanja na kraće relacije za mlađe uzraste. Predškolci su istrčali 200 metara po rivi i najbrži su bili Frane Jedretić od dječaka i Leni Negovetić od djevojčica, a dvostruko dužu relaciju za učenike prvog i drugog razreda prvi su istrčali Lukas Razum i Iva Šintić. Učenici 3. i 4. razreda trebali su pretrčati 600 metara, i među njima je najbrži dječak bio Igor Babić, a djevojčica Andrea Pavišić, dok su učenici 5. i 6. razreda pretrčali cijeli kilometar u čemu su najbrži bili Martin Šintić i Sarah Paola Razum. Najstariji osnovnoškolci utrkivali su se na 1.500 metara, a pobijedili su Kuzma Solis i Ivana Marđetko. Kod srednjoškolaca su se na startu pojavili samo Jakov Farkaš i Noemi Surdić i tako osvojili zlatne medalje.


Poslije utrke djeca su se počastila krafnama i sokovima, a svi natjecatelji gulašom od divljači s palentom. Medalje, unikatni ručni rad odgajateljica iz Dječjeg vrtića Girice, najboljima su podijelili predsjednik Gradskog vijeća Marčelo Damijanjević i predstavnica TZ-a Jadranka Pavlović. Navečer je organiziran After Run Party u baru Plavica uz Love Runners bend.