Pješčani raj

Pogledajte kako je bilo na 1. festivalu skulpture u pijesku na loparskoj plaži

Romana Jurić



LOPAR Lopar poznat po svom pješčanom raju kojeg čini više od dvadeset pješčanih plaža, bio je domaćin 1. festivala skulpture u pijesku.


– Ovaj događaj, idealan za loparske plaže, nadmašio je sva očekivanja domaćina i organizatora Turističke zajednice općine  i CZK Lopar i zadao im slatke brige. Originalna ideja bila je dati drugu dimenziju i dodatni marketing loparskom pijesku, a upravo pijesak je ono po čemu smo prepoznatljivi i jedinstveni, rekao je direktor TZO Lopar Marin Mušćo, i dodao kako su izuzetno zadovoljni jer biti ovih dana na Rajskoj plaži, značilo je, kaže prepustiti se na trenutak čaroliji mašte u obliku pješčanih skulptura.


Pobjedu u konkurenciji skulpture u pijesku odnijela je Sirena ispred Sv. Marina i Pješčanog broda, a u konkurenciji fotografije na temu pijeska pobjedu je odnijela fotografija “Zvončica” Anke Ferenčić, drugo mjesto pripalo je fotografiji “Skok” Gorana Novotnyja, a treće fotki “Svjetlo na kraju tunela” Ive Šubića.




Bezbroj pohvala organizatoru ovog događaja, samo su motiv više da 2. festival skulpture u pijesku koji će se održati sljedeće godine bude još atraktivniji i uspješniji.