Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 19° 20° 3
25. lipnja 2018.
Pješčani raj

foto Pogledajte kako je bilo na 1. festivalu skulpture u pijesku na loparskoj plaži

Foto Romana JURIĆ
Foto Romana JURIĆ
Autor:
Objavljeno: 15. lipanj 2012. u 19:20 2012-06-15T19:20:03+02:00

LOPAR Lopar poznat po svom pješčanom raju kojeg čini više od dvadeset pješčanih plaža, bio je domaćin 1. festivala skulpture u pijesku.

- Ovaj događaj, idealan za loparske plaže, nadmašio je sva očekivanja domaćina i organizatora Turističke zajednice općine  i CZK Lopar i zadao im slatke brige. Originalna ideja bila je dati drugu dimenziju i dodatni marketing loparskom pijesku, a upravo pijesak je ono po čemu smo prepoznatljivi i jedinstveni, rekao je direktor TZO Lopar Marin Mušćo, i dodao kako su izuzetno zadovoljni jer biti ovih dana na Rajskoj plaži, značilo je, kaže prepustiti se na trenutak čaroliji mašte u obliku pješčanih skulptura.

Prvi festival skulpture u pijesku u Loparu Foto Stela Novotny CROPIX.jpg (12)
Prvi festival skulpture u pijesku u Loparu / Foto S. Novotny / CROPIX

Pobjedu u konkurenciji skulpture u pijesku odnijela je Sirena ispred Sv. Marina i Pješčanog broda, a u konkurenciji fotografije na temu pijeska pobjedu je odnijela fotografija "Zvončica" Anke Ferenčić, drugo mjesto pripalo je fotografiji "Skok" Gorana Novotnyja, a treće fotki "Svjetlo na kraju tunela" Ive Šubića.

Bezbroj pohvala organizatoru ovog događaja, samo su motiv više da 2. festival skulpture u pijesku koji će se održati sljedeće godine bude još atraktivniji i uspješniji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka