Grad Krk prodaje ugostiteljki objekt

Početna cijena za Neptun 350.000 eura

Mladen Trinajstić

S novcem od prodaje Neptuna, Grad Krk trebao bi podmiriti dug prema nasljednicima zemljišta na području Dražice. Prodaja Stare pošte na Veloj placi, iako je također bila planirana, zasad na čekanju



KRK Kako je već u više navrata najavljivano, u nastojanju čim skorijeg i »bezbolnijeg« zatvaranja financijske konstrukcije povrata gotovo 20-milijunskog kunskog duga prema nasljednicima zemljišta na području krčke Dražice, izvršna vlast Grada Krka na čelu s gradonačelnikom Darijom Vasilićem ovih dana kreće u prodaju prvih, tržištu vrlo zanimljivih gradskih nekretnina.


Prvi će se tako, nakon što je gradonačelnikov prijedlog nedavno »blagoslovilo« i Gradsko vijeće, na bubnju naći zapušteni objekt nekadašnjeg buffeta »Neptun« smješten tik uz more, na bogom danoj lokaciji krčke plaže Portapisana.   

Interesa ne manjka


Gradski objekt kojim su godinama, očito ne baš spretno i uspješno, »gospodarili« neki lokalni kvazi-ugostitelji unatrag nekoliko posljednjih godina zjapi prazan i zapušten pa je stoga i najnoviji potez gradske uprave tim razumljiviji, posebice uzme li se u obzir atraktivnost lokaliteta na kojemu se ovaj nalazi, ali i frekventnost Portapisane koja tijekom turističke sezone vrvi kupačima i šetačima.



Inače, potencijalno vrlo atraktivni »Neptun« dijelom nebrigom vlasnika, dijelom bespravnim i krajnje nekukusnim intervencijama neuspješnih ugostiteljskih poduzetnika pretvoren je – u ruglo. Umjesto dopadljivog restorana, kafića ili pak lounge bara koji bi sasvim sigurno dobro došli tom popularnom gradskom kupalištu, »Neptun« unatrag posljednjih nekoliko godina zjapi zapušten i napušten, kvareći sliku tog poteza ali i cjelokupnog tursitičkog šamipona otoka Krka u čijem se središtu, nažalost, još uvijek može naći podosta ruiniranih i zapuštenih zdanja. Za nadati se da će novi vlasnik, osim doprinosa sanaciji gradskih dugovanja, spomenuti objekt u čim skorijem vremenu dovesti u red i konačno ga pretvoriti u oku ugodnije zdanje od onog kakvo vedutu Portapisane »krasi« posljednjih nekoliko godina.





Prema informacijama s kojima je ovih dana u javnost izašao krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, prodaja »Neptuna« već bi za koji dan trebala biti javno oglašena u Narodnim novinama a početna cijena objekta za kojeg neslužbeno doznajemo, već danas ne manjka interesa potencijalnih investitora, trebala bi biti »postavljena« na vrijednost od 350 tisuća eura. Hoće li se i do koje mjere tijekom javnog licitiranja cijena otkupa tog vrlo zanimljivog objekta podići, pokazat će skorašnja tržišna utakmica iz koje će, ne treba sumnjati, Grad izaći financijski potentniji i u smislu otplate dugova – likvidniji, ali istovremeno i siromašniji u smislu vlasništva nad atraktivnim poslovnim nekretninama.   

Dotok sredstava


Druga nekretnina u vlasništvu Grada o čijoj se prodaji (s nakanom zatvaranja istih dugovanja) inicijalno također razgovaralo – ona na Veloj placi, poznatija kao Stara pošta u kojoj je već neko vrijeme smještena poslovnica jedne banke, zasad je još uvijek »na čekanju«. A hoće li se i kad i ta zgrada naći u oglasniku, prema svemu sudeći, ovisit će najviše o budućem dotoku sredstava u gradsku kasu iz kojega bi se, kako je nedavom nagodbom Grada s pravnim zastupinicima trinaestero nasljednika nekadašnjih vlasnika 10-tak tisuća, k’o samo zlato vrijednih, podruštvovljenih turističkih kvadrata dogovoreno, cjelokupni dug trebao zatvoriti do konca 2015. godine.