Vikend za sport

Petstotinjak ljubitelja trčanja u prirodi na trailu Cres-Lošinj

Ana Braškić

Snimila Ana BRAŠKIĆ

Snimila Ana BRAŠKIĆ

Staza je vodila od centra grada prema vrhu Vela straža, zatim preko Boka false, uvale Čikat, Sunčane uvale i dalje prema netaknutoj prirodi u podnožju brda Umpiljak



Više od petsto natjecatelja sudjelovalo je na prvom danu vikend traila Cres-Lošinj čiji je start i cilj bio u samom centru Malog Lošinja. Natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije – challenger, active i light, odnosno trčali su 23, 15 i 8 kilometara.


Snimila Ana BRAŠKIĆ


Snimila Ana BRAŠKIĆ



Staza je vodila od centra grada prema vrhu Vela straža, zatim preko Boka false, uvale Čikat, Sunčane uvale i dalje prema netaknutoj prirodi u podnožju brda Umpiljak.Na 12. kilometru razdvajale su se kategorije challenger i active.Sunčano vrijeme i bura stvorili su savršene uvjete i organizatori mogu biti jako zadovoljni, a ljepote Otoka vitalnosti oduševile su natjecatelje koji su poželjeli doći i u slobodno vrijeme.




 Prvo mjesto u kategoriji challenger osvojio je Jošt Lapjane kojem je za prelazak cijele staze trebalo samo 1 sat i 44 minute.U istoj kategoriji kod žena prva je bila Jelena Brezak koja je stazu prošla za 2 sata i 19 minuta.


U kategoriji active najbrži je bio Damir Kigl sa sat i 12 minuta, a među 160 žena stazu je najbrže istrčala Barbara Čenčić. Najkraću stazu najbrže je istrčao mladi Lošinjan Mate Jurčević za 39 minuta, dok je među ženama najbolje vrijeme imala Saša Miharija.


 Proglašenje pobjednika utrke održane u organizaciji kluba Perpetuum adventure održano je u hotelu Aurora gdje je bio organiziran i ručak za sve natjecatelje. Drugi dio traila bit će održan sutra na Cresu kada će biti proglašeni ukupni pobjednici cijelog trail vikenda, jedinog takvog natjecanja u Hrvatskoj trekking ligi.