Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
20. siječnja 2019.
Uloženo 8 milijuna eura

foto Pedeset "šumskih vila" u Njivicama otvorilo vrata gostima

Kompleks luskuznih šumskih vila, kad hortikultura »učini svoje«, zasjat će punim sjajom / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ
Kompleks luskuznih šumskih vila, kad hortikultura »učini svoje«, zasjat će punim sjajom / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ
Autor:
Objavljeno: 29. kolovoz 2018. u 9:27 2018-08-29T09:27:00+02:00

Uređenje 80 luksuznih kuća za odmor, od kojih je prvih 50 već primilo goste, na površini od pet hektara šumovitog zemljišta u Njivicama, dosad je najambicioznije ulaganje tvrtke koja će u sklopu skorašnjeg rebrandinga dobiti naziv Marbera, a kompleks vila  Marbera Flora Green Villas

NJIVICE  Početkom kolovoza svoja vrata otvorilo je prvih pedeset od ukupno osamdeset temeljito rekonstruiranih ili bolje rečeno – nanovo izgrađenih »šumskih vila«.

Marbera Flora Green Villas, kako je službeni naziv djelomično u funkciju upravo stavljenog kompleksa luksuznih kuća za odmor, izgrađenih i uređenih na 5-hektarskom šumovitom zemljištu na jednom od najatraktivnijih dIjelova Njivica, najveće je i dosad najambicioznije ulaganje tvrtke Hoteli Njivice.

Marbera Flora Green Villas, šumske vile, Hoteli Njivice, Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Kompanija je uz to krenula i s postupkom svog potpunog korporativnog rebrandinga u sklopu kojeg će upravo naziv »Marbera« uskoro postati i njeno službeno ime.

Čak 8 milijuna eura vrijedna investicija koja, prema riječima direktora Zvonimira Tudorovića, tu hotelsku kompaniju počinje pozicionirati na mjesto jednog od lidera otočnog, ali i turizma Kvarnera, te tvrtke koja kani postati prepoznatom po svojim visokokvalitetnim smještajnim uslugama, prošlih je tjedana u uporabu uvedena kroz tzv. soft opening.

Prihodi tvrtke prvi put blizu 100 milijuna kuna

Unatoč tome što glavninu ovog ljeta Marbera Flora kompleks nije bio u funkciji, protekla je sezona ovdje rezultirala odličnim, zapravo rekordnim rezultatom, posebice u financijskom smislu.
– Naših 80-tak stalnih te više od dvije stotine sezonskih zaposlenika odradilo je odličan posao zahvaljujući kojemu danas nije nerealno očekivati da ćemo u 2018. ostvariti 12 posto više prihode no lani te da ćemo se po prvi put u povijesti ove kompanije približiti prihodovnoj cifri od sto milijuna kuna. Informacije radi, još 2011. taj je pokazatelj bio na razini 39 milijuna kuna, zaključio je Tudorović ne skrivajući da u nekadašnjim Hotelima Njivice a danas Marbera Resortu, imaju ambiciju daljnjeg rasta i širenja, čak i u vanotočnim okvirima.

Sanitarna sječa

– Na takvo »potiho« puštanje u uporabu novih vila odlučili smo se iz razloga što ni vremena niti mogućnosti za neko veliko i pompozno otvorenje zapravo nije bilo, i to ponajviše zato što smo zbog niza objektivnih razloga i okolnosti na koje nismo mogli utjecati »probili« prvotnoplanirane rokove dovršetka tog projekta a koji je prema našim, očito malo preoptimističnim projekcijama, trebao biti dogotovljen u lipnju, ističe Tudorović.

Marbera Flora Green Villas, šumske vile, Hoteli Njivice, Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Napomenuo je i da razmjerno kasno otvorenje djela objekata koji čine pitoreskno naselje »šumskih vila« ondje ne drže kiksom niti neuspjehom.

– Naprotiv. Ovo je tako velik, sveobuhvatan i zahtjevan projekt da je u konačnici bilo i za očekivati da neće baš sve teći prema planu te da ovo ljeto ovdje nećemo moći »uhvatiti« u cijelosti. Tako i ovaj početni period u kojem je u optjecaju prvih 50 potpuno zgotovljenih vila smatramo tek svojersnim testnim radom unutar kojeg, po značajno nižim cijenama od onih koje će se ondje već idućeg ljeta postizati, i sami ali i u »suradnji« s već sad ovdje prezadovoljnim gostima ispitujemo i tražimo načine njihova daljnjeg unapređenja te dovođenja do savršenstva, objašnjava nam čelnik njivičke hotelske kompanije.

Marbera Flora Green Villas, šumske vile, Hoteli Njivice, Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Kamp Njivice dogodine s 4 zvjezdice, slijede hoteli

Ulaganje u Marbera Flora vile nije jedina investicija koju su Hoteli Njivice upsješno odradili. Naime, u sklopu sveukupno čak 12 milijuna eura teškog investicijskog ciklusa u njivičkom kampu izgrađena je nova recepcija, ali i podignut te igralima i bazenima opremljen prostrani centralni igrališni park.
– Uz niz ondje također već realiziranih manjih ulaganja u gradnju privatnih bazena uz najluksuznije mobilne kućice te uređenje i opremanje njegove trgovačke zone, u kampu nas od dobivanja četvrte zvjezdice sad djeli tek potreba izgradnje novog uanitarnog čvora, a koji će biti dogotovljen do idućeg ljeta, napomenuo je Tudorović.
Napomenuo je i da se nemala ulaganja spremaju i u hotelima Beli kamik (koji će se odskora također moći pohvaliti s četvrtom zvjezdicom) ali i obalnom hotelu Jadran osmišljavanje i razrađivanje čijeg je repozicioniranja u kvalitetniji, funkcionalniji i vizualno dopadljiviji hotel povjereno poznatom riječkom arhitektu Idisu Turatu.

Bitan element cjelokupne slike Marbera Flora Green Villas kompleksa jest i njegov eksterijer odnosno hortiklultura koja tek treba zaživjeti i koju nije moguće odnjegovati preko noći, ističe Tudorović podsjetivši nas da je prije početka realizacije tog ulaganja cjelokupna šuma morala biti podvrgnuta postupku »sanitarne sječe«. Zbog zahvata koje smo na stablima morali nužno napraviti ali i svega ostalog što smo činili a što tek treba dati efekta, slika ovog kompleksa zasad nije niti blijeda naznaka onog što će sve ove prostrane, vrhunski uređene ali i opremljene »šumske« pametne kuće za odmor uskoro postati – jedinstvenom oazom mira i spokoja ali i spojem odnjegovane prirode i kvalitetne arhitekture, kaže direktor Tudorović.

Marbera Flora Green Villas, šumske vile, Hoteli Njivice, Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Privatni bazeni

Povratne informacije prikupljene od prvih korisnika Flore i više su no dobre te su, unatoč svojevrsnoj nedovršenosti njihova zelenila ali i činjenice da se u tridesetak objekata još uvijek dovršavaju interijerski radovi, svi njihovi dosdašnji gosti bili oduševljeni, ističe naš sugovornik dodajući da će do idućeg ljeta 15 vila dobiti i svoje privatne bazene.

Vile čije dizajnersko oblikovanje potpisuje poznati arhitektonski studio »SKROZ« u svojoj unutrašnjosti (u rasponu od kojih 60 pa do 90-tak četvornih metara) osim vrhunski uređenog i opremljenog interijera nude i mogućnost intimnog guštanja u čarima ljetovanja u šumi blizu mora gdje će, doznajemo od prvog čovjeka ove turističke tvrtke, gosti moći računati i na svoje mjesto na plaži, u djelu priobalja koje je u koncesiji te tvrtke.

Marbera Flora Green Villas, šumske vile, Hoteli Njivice, Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

– Dogodine planirano preurediti i našu »Plavu terasu« koja ima potencijala postati jednim od najboljih i najljepših restorana na otoku pa će i taj kompleks gostima naših vila tad biti na raspolaganju, i to kao mjesto posluživanja doručka ali i kao »njihov« a la carte retoran. Sve u svemu, iako kompleks još nije u punoj funkciji, već se danas ovdje potvrđuje ono što smo njime htjeli postići – da na lokalitetu na kojem je još početkom prošle zime čamilo osamdeset zapuštenih i oronulih bungalova u funkciju stavimo kompleks koji pokazuje smjer u kojem će se razvijati naš cjelokupni smještajni portfelj, zaključio je Tudorović.

Marbera Flora Green Villas, šumske vile, Hoteli Njivice, Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Marbera Flora Green Villas, šumske vile, Hoteli Njivice, Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Marbera Flora Green Villas, šumske vile, Hoteli Njivice, Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Marbera Flora Green Villas, šumske vile, Hoteli Njivice, Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka