Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
26. veljače 2020.
Foto đir

foto Paklene vrućine na Rajskoj plaži: Najpoznatija plaža otoka Raba privlači brojne goste

 Snimio Ivica TOMIĆ
Snimio Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 4. kolovoz 2017. u 20:35 2017-08-04T20:35:43+02:00

Jedan od najljepših kutaka Jadrana je svakako Rajska plaža u Loparu. Velika, prostrana pješčana uvala djeluje toliko nestvarno dobro da mnogi dok je ne vide u živo misle kako se radi o nekoj uspješnoj kompjutorskoj simulaciji savršenog mjesta za odmor i zabavu. Kad se svemu pribroje i nestvarno visoke temperature, postaje sasvim jasno i logično zbog čega u Loparu ovih dana na vrhuncu turističke sezone vlada iznimna gužva.

– Je, posjet nam je odličan. Osvrnemo li se na statističke podatke koje smo upravo oblikovali, broj turista nam je na razini srpnja 4 posto veći nego lani, a da je period od 1. siječnja do 31. srpnja ove godine bio odličan ukazuje i podatak o čak 10 posto većem turističkom posjetu, istaknuo nam je Marin Mušćo, direktor TZ-a Lopar. A da nije samo Rajska plaža razlog za posjet Loparu ukazuju i aktivnosti upravo ljudi iz TZ-a, ali i svih stanovnika. Lopar se permanentno uljepšava, raste kvaliteta ponude, a tu su i brojna zanimljiva događanja.

– Iza nas su brojne fešte, primjerice i Festival skulpture u pijesku, a idućeg tjedna, u srijedu 9. kolovoza na redu je još jedna ribarska. Mi se pak s posebno mnogo radosti spremamo za manifestaciju Povratak korijenima koja oduševljava domaće i strane goste. Riječ je o živopisnoj prezentaciji originalnih, domaćih zanata koja privlači veliku pažnju. Ta nam je manifestacija 11. kolovoza, a obilje događanja okrunit će proslava Male Gospe, zaštitnice Lopara koja se obilježava 8. rujna, dodao je Mušćo.

A dok nemilice prži zna se – pravac Rajska plaža na kojoj se svi osjećaju baš onako kako joj to i naziv govori.

RP120
Foto đir Ivice Tomića: Paklene vrućine na Rajskoj plaži

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.