Okončana potraga na Rabu

PRONAĐEN MARIN GVAČIĆ: HGSS pronašao nestalog u Gornjoj Supetarskoj Dragi

Ante Matijević

Prema opisu koji smo dobili, na sebi nosi sivu trenirku, plave tenisicie i narančastu majicu kratkih rukava



SUPETARSKA DRAGA   U utorak 23. svibnja oko 22:00 sata započela je potraga za dvadesetsedmogodišnjim Marinom Gvačićem koji je tog istog dana nestao na predjelu Supetarske Drage na Rabu točnije predjela zvanog Fruga.


Prema opisu koji smo dobili, na sebi nosi sivu trenirku, plave tenisicie i narančastu majicu kratkih rukava. Rapski vatrogasci provoga su dana češljali teren od 22:00 sata do pola noći te su sljedećeg dana, 24. svibnja, u jutarnjim satima nastavili sa potragom bez uspjeha.


Oko 13:00 sati pristiga je u pomoć i Gorska služba spašavanja sa psima tragačima koja od tog časa koordinira ovom akcijom traganja i spašavanja.




Nešto prije no što su stigli pripadnici GSS-a na obroncima brda iznad Gornje Supetarske Drage vatrogasci i mještani ugledali su osobu narančaste majice kako se na kamenitom predjelu uspinje  prema dalekovodima na vrhu brda.


Na tu poziciju pristigli su i vatrogasci koji su nastavili sa traganjem u šumovitom dijelu. Na žalost, ubrzo se ispostavilo da je na tom predjelu prolazio mještanin bez majice koji je tragao za nestalim.


Oko 14:00 sati započela je koordinirana akcija traganja GSS-a i tridesetak rapskih vatrogasaca koji su podijeljeni u peteročlane grupe započeli tragati za nestalom osobom.


Nešto prije 17 sati osoba za kojom se tragalo pronađena je na predjelu Gornje Supetarske Drage.