Nema odustajanja

POTRAGA ZA WEBEROM BEZ USPJEHA Vatrogasci s Raba: Tko ima kondicije, neka nam se pridruži!

Hrvoje Hodak

Snimio Hrvoje Hodak

Snimio Hrvoje Hodak

Češljanje terena za nestalim Franzom Josephom Weberom, nastavit će se prema šumi Fruga i Fruškoj lokvi, a poziv u pomoć odaslan je svim otočanima u dobroj kondiciji



RAB Kako se doznaje od zapovjednika Područne vatrogasne zajednice otoka Raba Milivoja Ličine, HGSS je u utorak kasno navečer, nakon trećeg dana bezuspješne zajedničke potrage za nestalim Franzom Josephom Weberom, privremeno napustio daljnje pretraživanje nepristupačnog terena na području rapskog brda Kamenjak.


Vatrogasne postrojbe DVD-a Rab i DVD-a Lopar stoga su jutros u suradnji s kopnenom i pomorskom policijom, lovcima, planinarima, otočnim komunalnim društvima te Stožerom Civilne zaštite Grada Raba, bez HGSS-a krenuli u novu organiziranu akciju traganja i spašavanja nestalog Webera, u koju su pozvali i sve žitelje otoka Raba koji se osjećaju dovoljno kondicijski spremnima, da im se pridruže.


Češljanje terena


Prema riječima zapovjednika Ličine, češljanje terena nastavit će se prema šumi Fruga i Fruškoj lokvi, a moraju se proći i sva preostala područja koja se nisu češljala detaljno proteklih dana.




Rapski vatrogasci su u akciju traženja uključeni u nedjelju, ali tek kasno navečer, u 22:00h, što je, prema mišljenju zapovjednika Ličine, ipak bilo malo prekasno s obzirom na poznati tijek događanja.



– Vatrogasci su služba koja može izaći na teren u svega dvije minute od dojave i to s velikom količinom ljudi, i možda bi ishod ove akcije bio drugačiji da smo bili pozvani ranije tijekom nedjeljnog popodneva kada se već znalo da gospodin Weber nema snage nastaviti prema vrhu Kamenjaka. Treba također reći i to da su vatrogasci u međuvremenu, paralelno s potragom, odradili i jedno spašavanje nautičara na moru, te da smo imali i dvije intervencije u gradskom parku, pa je ljudstvo prilično iscrpljeno. Unatoč tome nastavit ćemo s potragom dokle god budemo imali snage, kazao nam je Ličina.


Privremeni stožer


U privremeni stožer smješten kod crkve sv. Petra u Supetarskoj Dragi, građani koji žele sudjelovati u potrazi mogu se javiti tijekom čitavog dana. Ondje će ih zapovjedništvo rasporediti po terenu prema potrebi. Svi koji misle sudjelovati u koordiniranoj potrazi sa sobom trebaju ponijeti dovoljne količine vode i prikladnu odjeću i obuću za hod po nepristupačnom, kamenitom i neravnom terenu obraslom u draču.


Također se mole mještani da obiđu svoja imanja na kamenjaku gdje drže ovce i da vatrogascima prijave koji su dio pregledali kako bi se mogla evidentirati sva područja koja su već pregledana. Pregled terena molimo prijavite na broj telefona 051 724 372.