Svečano otvorenje

Otvoren rekonstruiran hotel Vila Rova u Malinskoj

Hina

Foto Mladen TRINAJSTIĆ

Foto Mladen TRINAJSTIĆ

Nadograđen je treći kat hotela, rekonstruirane su sve etaže i pročelja, prošireno je prizemlje, ugrađeno je dizalo, uređen je wellness i trim kabinet, izgrađen je vanjski bazen i sunčalište, a hotel je opremljen, među ostalim, i solarnim kolektorima



RIJEKA/MALINSKA - Novouređeni hotel Vila Rova u Malinskoj, u kojemu je proveden projekt rekonstrukcije i obnove, sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u utorak su svečano otvorili ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i vlasnik hotela Ivica Krnčević.


Tom prigodom održana je završna konferencija “Rekonstrukcija hotela Vila Rova”, na kojoj su predstavljeni rezultati projekta, čiji je nositelj Ugostiteljstvo i trgovina “Rova”.


Vrijednost projekta je 14,8 milijuna kuna, a 7,4 milijuna kuna sufinancirano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa regionalna konkurentnost 2007.-2013., a prema javnom pozivu Ministarstva poduzetništva i obrta za Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva iz prosinca 2013.




Riječ je o jednom od devet projekata iz turističkog sektora, koji je prihvaćen za sufinanciranje iz EU fondova i prvi je uspješno završen.


Projektom je obuhvaćeno povećenje kapaciteta hotela preuređenjem i poboljšanjem kvalitete smještaja, u skladu s održivošću i ekološkim standardima određenim u nacionalnim strategijama.


Nadograđen je treći kat hotela, rekonstruirane su sve etaže i pročelja, prošireno je prizemlje, ugrađeno je dizalo, uređen je wellness i trim kabinet, izgrađen je vanjski bazen i sunčalište, a hotel je opremljen, među ostalim, i solarnim kolektorima. Hotel Vila Rova sada gostima nudi 19 soba i dva apartmana.