Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Lošinjski vrtić 'Cvrčak'

Otvoren 'mali Muzej Apoksiomena'

Snimio Bojan PURIĆ
Snimio Bojan PURIĆ
Autor:
Objavljeno: 17. travanj 2019. u 17:04 2019-04-17T17:04:41+02:00

Ideja se razvila po posjetu djece iz odgojne skupine Kikići Muzeju Apoksiomena, a sada je u hodniku mala maketa muzejske zgrade, čija se prednja strana u cijelosti otvara, otkrivajući male replike muzejskih prostorija, od plavetnila ulaznog prostora u prizemlju do bijele prostorije u kojoj je sam kip grčkog atleta

MALI LOŠINJ Zahvaljujući radu djece, njihovih roditelja i vrtićkih odgajateljica, u prostoru glavne zgrade Dječjeg vrtića »Cvrčak« u Malom Lošinju uređen je mali muzej Apoksiomena, po uzoru na onaj pravi, smješten na Rivi lošinjskih kapetana.

Ideja se razvila po posjetu djece iz odgojne skupine Kikići Muzeju Apoksiomena, a sada je u hodniku mala maketa muzejske zgrade, čija se prednja strana u cijelosti otvara, otkrivajući male replike muzejskih prostorija, od plavetnila ulaznog prostora u prizemlju do bijele prostorije u kojoj je sam kip grčkog atleta.

Blizu makete zgrade postavljeni su i drugi tematski izlošci te zabilježene impresije djece nakon posjeta pravom muzeju, a do ove prostorije vodi hodnik dijelom prekriven plavim plohama, kako bi podsjećao na pravi muzej.

Održana je i mala svečanost s rezanjem vrpce, govorima odgajateljica Jadranke Macola i Ružice Ćoso, ravnateljice Melite Muškardin te predsjednice Udruge umirovljenika Ljubice Nikolić, a djeca su izvela kratak glazbeno-recitatorski program.

Nastupili su i mališani iz Folklorne skupine Manfrina, a prisustvovali su i predstavnici Lošinjskog muzeja (u čiji je sastav nedavno pridružen Muzej Apoksiomena), Gradskog vijeća i TZG-a Lošinja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.