Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
22. ožujka 2019.
Ozarena dječja lica

foto Otvoren ''Najljepši otočni Advent'': Morsko-božićna rapska bajka

Foto H. Hodak
Foto H. Hodak
Autor:
Objavljeno: 1. prosinac 2018. u 21:00 2018-12-01T21:00:21+01:00

RAB Ako je suditi po reakcijama koje je među brojnim posjetiteljima na rapskom Trgu sv. Kristofora izazvalo otvarajuće prijepodne »Najljepšeg otočnog Adventa«, Rabljane svih generacija i njihove goste, prvi je dan prosinca na najbolji mogući način uveo u najradosnije doba godine.

P5150669
Advent na Rabu / Snimio Hrvoje Hodak

Lijepo okićeno srce grada, u kojem su organizatori šareni adventski program i brojne sadržaje rasporedili u neprekinutom slijedu po svim ključnim punktovima povijesne jezgre, doista mami i priziva nekom posebnom energijom. Od čarobnog parka Dorke, u kojem će biti paljene nedjeljne adventske svijeće, ulicom Biskupa Draga doći ćete do koncertnog Trga Municipium Arba s ugostiteljskom ponudom adventskih kućica, a onda dalje decentno ukrašenom Srednjom ulicom možete prošetati do »Varoša« na kojem dominira veliko poluotvoreno klizalište.

Upitali smo direktoricu Ureda TZG Raba, Ivanu Matušan, kako je ona doživjela otvaranje ove nove morsko-božićne čarolije u gradu Rabu. »Ozarena dječja lica najbolji su uvod u četvrti po redu 'Najljepši otočni Advent'. Izuzetno me veseli da nas je upravo program za najmlađe uveo u najbogatiji i najsadržajniji Advent na Rabu do sada«, kazala je. Za kraj prvoga dana na Trgu Municipium Arba uz upaljene lampice na božićnom drvcu, na radost brojne publike, uslijedio je koncert legendarnog Nene Belana i Fiumensa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka