Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 1
Sutra: 17° 21° 1
21. travnja 2018.
Program i kandidati

Omišaljska Nezavisna lista Povjerenje: Mi smo brana daljnjoj industrijalizaciji

Foto M. Trinajstić
Foto M. Trinajstić
Autor:
Objavljeno: 18. svibanj 2017. u 20:54 2017-05-18T20:54:31+02:00

OMIŠALJ Previše se toga na području Općine Omišalj događa mimo i na uštrb njenih žitelja, ocijenili su predstavljajući program kandidati s nezavisne liste »Povjerenje« Zdravko Radović i njegova zamjenica Tina Badurina Virag.

To se posebno odnosi na planove gradnje LNG-a, a osobito kontejnerskog terminala zajedno s dovođenjem željezničke pruge u našu općinu – novo »trošenje« dragocjenog prostora, a posljedično i razvlaštenje naših zajedničkih dobara, ističe Radović naglašavajući da su okupljeni oko te liste najjača brana daljnjoj bespoštednoj industrijalizaciji koja, kažu, događa pod izlikom državnih, županijskih i inih interesa.

Hoćemo li se opredijeliti za turizam ili industriju, želimo li biti lučko-privredna zona Grada Rijeke ili pak vrata zlatnog otoka Krka, pitanja su na koja danas od odgovornih u Općini Omišalj ne dobijamo jasan odgovor, ocjenjuje kandidat Povjerenja napominjući da je jedna od važnih odrednica njihova programa inzistiranje da sve industrijske aktivnosti ostanu isključivo u krugu bivše Dina Petrkomije – infrastrukturno već opremljene zone u kojoj Radović i Badurina Virag vide goleme potencijala razvijanja poduzetništva.

Vraćanje lučice Pesja na upravljanje našem komunalnom društvu također je »forte« našeg programa, nastavlja Radović. Badurina Virag napominje pak da je gradnja vrtića u Njivicama jedan od važnih segmenata njihove vizije općinske društvene politike koju bi u narednom mandatu ojačali poticajnim dotacijama za novorođenu djecu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S Lidlom do odmora iz snova
Moj apartman s 5 zvjezdica

S Lidlom do odmora iz snova