Zatvoreni prodajni prostor

Omišalj dobio modernu tržnicu

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Prostor namijenjen prodaji prostire se na 270 kvadrata, gdje će u tri zatvorena prodajna prostora povezana natkrivenim, čak i grijanim vanjskim tržničkim paviljonima, biti smještene mesnica, ribarnica, voćarna i pekarnica te, po potrebi, i druge vrste roba i usluga



OMIŠALJ  Prigodnom svečanošću kojoj je, uz omišaljsku općinsku načelnicu Mirelu Ahmetović, nazočio i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, u tom je krčkom lokalnom središtu otvorena tržnica.



Župan Komadina je, otvarajući kompleks, naglasio da su sadržaji poput ovog važan element gospodarske živosti svake sredine, pa tako i Omišlja, mjesta koje se za razliku od mnogih otočnih sredina može pohvaliti i razvijenošću, ali i mladošću svojih žitelja. Župan je iskazao nadu da će živost i aktivnost, baš poput tamošnje lokalne uprave, u skorijoj budućnosti početi pokazivati i neki veliki gospodarski subjekti koji ondje postoje ili bi pak tek trebali nastati, a sve kako bi na novoizgrađenoj tržnici imao tko i što tržiti.





Novoizgrađeni, a sad i formalno u pogon pušteni objekt vrijedan 2,5 milijuna kuna trebao bi uvelike pridonijeti kvaliteti trgovačke ponude Omišlja, ali i uljepšati središte mjesta, naglasila je Ahmetović prezentirajući kompleks koji su proteklih mjeseci izgradili djelatnici tvrtke GPP »Mikić«.


– Kronični problem neprimjernog načina i oblika prodaje različitih roba kojemu su žitelji godinama na ovom istom mjestu svjedočili, napokon je riješen i time »ad acta« stavljen projekt koji je općinska uprava iz proteklog mandata godinama tek formalno uvrštavala u proračun, da bi ga potom s prvim rebalansom redovno iz njega i »izbacivala«, naglasila je načelnica, ustvrdivši da zahvaljujući modernoj, skladnoj, prostranoj i funkcionalnoj tržnici, otočani ondje više neće morati kupovati hranu »pomiješanu« na istom pultu zajedno s trapericama i šlapama.


Poziv trgovcima


Tržnica je izgrađena sredstvima Općine Omišalj kojoj je, u okvirima financijskih mogućnosti, u realizaciji tog projekta pomogla i Primorsko-goranska županija osiguravši četvrtinu potrebnog novca.


U tri zatvorena prodajna prostora koje povezuju natkriveni, čak i grijani vanjski tržnički paviljoni, našlo se tako mjesta za mesnicu, ribarnicu, voćarnu i pekarnicu – prodavaonice koje su u netom provedenom natječajnom postupku tek polovično zakupljene od strane zainteresiranih ponuđača. Ne jave li nam se zainteresirani budući prodavači na natječaj koji ćemo u dijelu ponude morati ponoviti, moguće je i da dio raspoloživog prodajnog prostora prenamijenimo, otvarajući ga prodaji nekih drugih vrsta roba i usluga, a sve sukladno zakonitostima ponude i potražnje, zaključila je Ahmetović.


Riješen i javni WC


Unutar dopadljivog kompleksa tržnice uređen je i sanitarni čvor kojim je dokinut problem nepostojanja javnog WC-a, i to na lokalitetu koji bi svojom namjenom, ali i blizinom autobusne stanice (koja se nalazi u neposrednom susjedstvu novouređenog kompleksa) uskoro trebao postati jednom od najfrekventnijih točki Omišlja.


Prostor namijenjen prodaji rasprostire se na 270 kvadrata, a zgradu u oblikovno-arhitektonskom smislu potpisuje riječka projektantska kuća Art design.