Zdrav život

Održan EcoActive festival: Vikend relaksacije, edukacije i dobrih vibracija na Dobrinjštini

Andrej Petrak

Predavanje Kristijana Kolege

Predavanje Kristijana Kolege

Kristijan Kolega iz Zagreba otvorio je festival seminarom „Samoozdravljenje – praktična primjena samoiscjeljenja”, a program je nastavljen vježbama Fontana mladosti – 5 Tibetanaca, kao i prezentacijom iscjeljivanja vatrom – hodom po žeravici Nevena Carina iz Zagreba



RIJEKA Udruga Spirit iz Rijeke priredila je još jedan EcoActive festival, poznat kao vikend relaksacije, edukacije i dobrih vibracija na Dobrinjštini, u čemu surađuju s Turističkom zajednicom i Općinom Dobrinj, uz podršku Primorsko-goranske županije.


Cilj EcoActive promicanje je aktivnosti za zdrav život te preventivno-rekreacijsko-zdravstvenog turizma, a fokus je ove godine bio na zanimljivim gostima, predavanjima i seminarima.


Kristijan Kolega iz Zagreba otvorio je festival seminarom „Samoozdravljenje – praktična primjena samoiscjeljenja”, a program je nastavljen vježbama Fontana mladosti – 5 Tibetanaca, kao i prezentacijom iscjeljivanja vatrom – hodom po žeravici Nevena Carina iz Zagreba.




Jana Puž


Jana Puž


– Ova interesantna tehnika sastoji se od seminara pripreme, razbijanja strahova kako to voditelj kaže, da bi najhrabriji finalno kročili i na užarenu stazu od nekoliko metara. U Dobrinju je održana tek prezenacija za zainteresirane jer nije bilo moguće pripremiti kompletan program zbog ljetnog “vatrostaja”. Ipak za nekoliko dana točnije 16.6. kod Zagreba održat će se termin povodom ljetnog Solsticija, objašnjava Denis Pilepić-Pille iz Udruge Spirit.


On je u subotu rasplesao vesele posjetitelje, a session je završio gong meditacijama u izvedbi Jane Puž.


– Do spajanja ova dva programa spontano je došlo na prošlogodišnjem EcoActiveu, tik uz more. Ovoga puta ipak smo se odlučili na zatvoren prostor Dobrinjskog doma, što je osiguralo poseban efekt. Zvuk se nije gubio, kao lani u uvali, a i zvonjava obližnje crkve davala je poseban ritam. Sudionici su bili oduševljeni, objašnjava Pilepić.


Subotnja večer trebala je biti rezervirana za još jednog posebnog gosta, no iz Slovenije nije uspio stići Ivan Brezovec, čuveni fitoterapeut, zbog lakše nezgode koju je doživio.


Njegova predavanja o upotrebi mediteranskog bilja u promociji turizma te o ugrizu krpelja trebala bi biti održana u nekom budućem terminu, o čemu će izvijestiti iz Spirita.


Umjesto Brezovčevih programa, održano je predavanje Jane Puž o cjelovitoj prehrani. Zatvaranje festivala održano je u nedjeljno jutro jogom na travi u Solinama pored mora, pod vodstvom Dolores Prodan, stalne suradnice Spirita.


Pojedini programi EcoActivea odvijat će se i dalje tijekom ljetnih mjeseci, a najave će biti objavljene na web stranicama www.spirit-ri.hr i www.poriluk.com, gdje su dostupne video snimke svih festivalskih programa, za one koje zanima kako je ove godine bilo na EcoActiveu.