Posjet kvarnerskim otocima

Nonica na Susku otpjevala pjesmu predsjednici: ‘..Dok dođe doma do supruga…’

Portal Novilist.hr

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Nonica je divnim glasom otpjevala pjesmu posvećenu upravo predsjednici i njenom posjetu Susku



SUSAK Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak nastavlja posjet kvarnerskim otocima. Nakon Centra zdravlja Magnolija u Velom Lošinju, uputila se na Susak.


Ondje sudjeluje na svečanosti otvorenja novoizgrađene rive na Susku, projektu Primorsko-goranske županije, ŽLU Mali Lošinj i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture vrijednom gotovo 17 milijuna kuna.


No, prije toga stanovnici Suska počastili su ju pjesmom. Nonica je divnim glasom otpjevala pjesmu posvećenu upravo predsjednici i njenom posjetu Susku. Kako je to izgledalo, pogledajte na videu Marka Gracina.





Predsjednica se na Susku susrela i s učenicima tamošnje škole. Oni su joj čestitali rođendan. Predsjednica danas, naime, slavi 51. rođendan.


U planu joj je i obilazak otoka Unije koji je dio županijskog projekta samoodrživog otoka, potom Centra otočkog folklora u Orlecu u koji je Županija uložila oko milijun kuna.


U Orlecu se gradi prva solarna elektrana na otocima, ujedno najveća sunčana elektrana u Hrvatskoj, vrijedna oko 45 milijuna kuna, a predsjednica će obići i ovu lokaciju.



Ugostit će ju i u Centru za posjetitelje Beli s Oporavilištem za bjeloglave supove. Ondje Primorsko-goranska županija i županijska Javna ustanova Priroda, uz potporu Grada Cresa, imaju projekt obnove stare škole, pretvorene u edukativno-izložbeni prostor, vrijedan oko 4 milijuna kuna.