Sportski centar

Nogometna tribina u Krku dobila nadstrešnicu, uskoro na redu i boćari

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen trinajstić

Foto: Mladen trinajstić



KRK Nakon više tjedana radova izvođenih u pozadini tribine krčkog Sportskog centra »Josip Uravić Pepi«, dio tog objekta namijenjenog gledateljima ovih je dana dobio nadstrešnicu. Natkrivanje dijela tribine pored nogometnog igrališta »rezultat« je jednog od bitnijih HNS-ovih uvjeta kojeg su se nogometaši NK-a »Krk« obvezali ispoštovati kao sudionici natjecanja u Trećoj ligi.


Jednako tako, ustvrdio je gradonačelnik Darijo Vasilić, ovo ulaganje u Gradu Krku (koji je ujedno i vlasnik SRC-a) smatraju bitnim i zbog podizanja razine komoditeta brojnih gledatelja koji se ondje redovito okupljaju prateći nastupe svih uzrasnih vrsta krčkoga kluba. Netom zgotovljenim projektom tako je napokon od padalina, ali i sunca, zaštićeno dvjestotinjak sjedećih mjesta, a sama izvedba »težila« je nešto više od 840 tisuća kuna. Radove su izveli građevinari GP-a Krk.


Odmah po završetku natkrivanja nogometne tribine, unutar istog kompleksa krenulo se i s natkrivanjem jogova boćališta BK »Krk«. Iako će ova nadstrešnica biti realizirana tek u prvim mjesecima 2018., pripremni građevinski zahvati krenuli su već ovih dana. Zahvaljujući sredstvima poreza na dohodak koja će Gradu Krku priteći od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a u idućoj proračunskoj godini, krčki boćari već će za koji mjesec moći računati na siguran krov nad glavom.




Nadstrešnica dimenzija 32×20 m omogućit će značajno kvalitetnije uvjete rada na njihovom četverostaznom jogu, kao i mogućnost održavanja ligaških dvoboja, neovisno o vremenskim prilikama. Vrijednost objekta procijenjena je na 1,24 milijuna kuna, a postoji i mogućnost naknadnog zatvaranja bočnih stranica buduće nadstrešnice što će, kad se za to steknu uvjeti, uz minimalna ulaganja omogućiti njeno transformiranje u pravu malu boćališnu dvoranu. U gradskom proračunu za iduću godinu planira se i iznos od 300 tisuća kuna kojim bi se u najskorijoj budućnosti trebalo natkriti i boćalište u naselju Brzac.