Dojmljiva izložba

Noć muzeja u Krku: Jedan ribarski dan u oku kamere

Mladen Trinajstić



KRK Kako u objektivu vještog i iskusnog fotografa izgleda jedan uobičajeni, ali i nimalo lagan radni dan (i noć) otočnih ribara, konkretnije posade ribarskog broda »Salpa«, Krčani su u Noći muzeja imali priliku doznati u sklopu dojmljive izložbe fotografija njihova sugrađana Srđana Hulaka. Petnaest njegovih fotografija velikog formata organizatori izložbenog projekta »Život Salpe« uklopljenog u 13. Noć muzeja predstavili su u prostoru galerije Decumanus.


Osim samog autora koji je u svečanosti otvorenja izložbe predstavio svoje izložene fotomotive ističući kako je to samo mali dio njegova opsežnog serijala fotografija posvećenih »ljudima od mora«, Krčanima su se u formalnom dijelu »noćno-muzejskog« programa obratili i predstavnici Centra za kulturu Grada Krka, ravnateljica Maja Parentić i Igor Gržetić.


Iskazavši zadovoljstvo kvalitetom predstavljenih radova, ustvrdili su i da je Hulakovom izložbom nastavljena višegodišnja praksa otvaranja izložbenih sezona u Galeriji Decumanus prikazom stvaralaštva domaćih autora, vrsnih fotografa koji svojim radovima vješto i dopadljivo dokumentiraju krčku materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu. Izložba fotografija Srđana Hulaka ostat će otvorena do 8. veljače.




Osim u Krku, otočani su u Noći muzeja imali priliku sudjelovati u prigodnim zbivanjima koja su istim povodom upriličena u Korniću, Malinskoj, Vrbniku i Puntu. (