Turistička ponuda od iduće godine bogatija

Nizozemac u Velom Lošinju gradi boutique hotel s četiri zvjezdice

Slađana Vignjević

Hotel je dobio ime po dupinima, jednom od lošinjskih simbola, a u dogovoru s »Plavim svijetom« svaki će gost boravkom u apartmanu usvojiti dupina na godinu dana



VELI LOŠINJ » Turistička ponuda Velog Lošinja uskoro bi trebala biti bogatija za boutique hotel s četiri zvjezdice. Nizozemski investitori, koji ulažu značajna sredstva, u završnoj su fazi preuređenja nekadašnje talijanske škole na adresi Slavojna 14. Hrvatsku i Veli Lošinj odabrali su zbog prekrasne prirode, ali i povijesti koja se vezuje uz ovaj otočni gradić. Ono što nikako nisu očekivali je nešto sporija birokracija radi koje projekt privode kraju tek nakon gotovo dvije godine. Prema najavi, hotel Dolphin Suites Croatia bit će otvoren uoči turističke sezone 2015. godine. Prije samog otvaranja, najavljen je i dan otvorenih vrata za sve Lošinjane i zainteresirane uz obilazak objekta i malu zabavu.


  Zanimljivo je da su Nizozemci prvi na Lošinju koji su ime hotelskom objektu nadjenuli prema dupinima, jednom od simbola ovog otoka. U dogovoru s lošinjskim Institutom Plavi svijet koji provodi znanstveno-istraživački, edukacijski i program zaštite dupina, svaki će gost boravkom u apartmanu automatski usvojiti dupina na godinu dana, što je jedan od projekata Instituta.


  U hotelu kapaciteta za 34 osobe, koji raspolaže sa 17 soba i tri apartmana, zaposlenje će pronaći šest do deset djelatnika. Prema riječima nizozemskog investitora Jacka van der Meulena, bit će to domaća radna snaga, a i za samu rekonstrukciju objekta izabrane su lošinjske firme.




  – Radove obavljaju Građevinar d.o.o., vodoinstalaterski obrt Aqua Elektrosan. Prilikom rekonstrukcije ove povijesne i stare zgrade odlučili smo zadržati važne detalje, kaže investitor Jack van der Meulen koji je radni vijek u Nizozemskoj proveo u ugostiteljstvu.


  Hotel Dolphin Suites Croatia imat će bar i restoran s raznovrsnim menijima, u stilu tapas bara s finger food hranom. U ponudi će biti jela specifična za različite europske zemlje. Osim toga, bit će tu i specijalna kušaonica vina.


Stari vinski podrum


    – Obnavljamo stari vinski podrum do kojeg će se moći doći stepenicama iz bara. Gostima će na raspolaganju biti i vanjski bazen. Cijeli hotel je dizajnerski uređen, i bit će vrlo romantičan, zaključuje Jack van der Muelen dodajući da će hotel biti otvoren deset mjeseci godišnje.