Anđeli čuvari

Neznani junaci spasili su njenu majku od utapljanja. Želi ih pronaći i zahvaliti im se

P. N.

Foto Ilustracija

Foto Ilustracija

Sve što znamo jest da je jedan od muškaraca iz Splita, koji je, koliko čujemo, ujedno i zdravstveni djelatnik, dok su ostala trojica najvjerojatnije strani gosti, kaže Gordana Kirinčić



MALINSKA Četvorica hrabrih muškaraca nisu dvojili ni sekunde. Čim su vidjeli da se u moru ispred jedne plaže u Malinskoj utapa žena poletili su u more i brzom reakcijom spasili joj život.


Dogodilo se to ovog četvrtka. O kojim je junacima riječ zasad ne zna nitko. Ni Zdenka Gvozdić iz Karlovca, čiji su život spasili, niti njena kćer Gordana Kirinčić koja se obratila našoj redakciji sa željom da im barem na ovaj način zahvali na svemu što su učinili. Želja joj je saznati tko su heroji koji su spasili njenu majku.


– Sve što znamo jest da je jedan od muškaraca iz Splita, koji je, koliko čujemo, ujedno i zdravstveni djelatnik, dok su ostala trojica najvjerojatnije strani gosti. Upravo je Splićanin moju majku postavio na bok i doveo ju svijesti. Bio je pravi anđeo čuvar. Sva četvorica bila su uz nju dok nisu stigli djelatnici hitne pomoći, rekla je Gordana Kirinčić.




Njezina je majka zajedno sa skupinom umirovljenika iz Karlovca na jedan dan otišla na more, u Malinsku. Plivala je u moru, kad ju je poklopio val. Pokušala se vratiti do obale, ali nagutala se vode i izgubila svijest. Tad su u pomoć priskočili spomenuti spasitelji s obale i spasili joj život.


– Zahvalila bih im se svima na pruženoj pomoći. Ne samo četvorici muškaraca koji su prvi priskočili i održali moju majku na životu, već i djelatnicima hitne pomoći koji su učinili sve da pomognu, kao i djelatnicima pulmologije KBC-a Rijeka na brzoj intervenciji i brizi o mojoj majci. Svaka im čast jer rade izuzetno odgovoran posao, dodaje Gordana Kirinčić.


O svemu što se dogodilo obitelj je saznala tek telefonskim pozivom kojim im je rečeno da im je majka u bolnici na Sušaku.


– U jednom danu život vam se okrene naglavačke! Mama je danas dobro, nema nikakvih problema. Ostala je do jutra za svaki slučaj u bolnici. Pohvalila je cijelo osoblje, rekla je da su bili divni.


U ovakvim situacijama oduševi vas što postoje ljudi koji će u sekundi pomoći. Kad vide da je netko u nevolji krenu sa srcem i dušom. Hvala im svima, kaže Gordana Kirinčić.