Zabava

Nerezinske ljetne igre: Zabavili se i pobjednici i poraženi

Anja Tomović

Posebno atraktivno bilo je natjecanje na klizavom stupu / foto NL

Posebno atraktivno bilo je natjecanje na klizavom stupu / foto NL

Uz zabavni program bogat je bio i onaj gastronomski zahvaljujući ponudi Lovačkog društva »Halmac« i Udruge ovčara »Lesa« 



Brojni mještani, ali i posjetitelji, s veseljem su se i ovog ljeta pridružili brojnim sportsko-zabavnim izazovima u sklopu tradicionalnih Nerezinskih ljetnih igra. Nakon višednevnih natjecanja na raznim lokacijama, u nedjelju su odigrana finala uz zabavni program na Trgu Studenac i nastupe benda Macaklini i Folklornog društva Studenac. Uz zabavni program bogat je bio i onaj gastronomski zahvaljujući ponudi Lovačkog društva »Halmac« i Udruge ovčara »Lesa«.


Pobjednik molonogometnog turnira je lošinjska momčad »Swag« koja je u finalu pobijedila »Bučanje« 3:1, a treći su lošinjski »Majstori s mora«. Najbolji igrač turnira je Matej Kranjčević, najbolji strijelci su Stefano Stipanov i Dragan Marić, dok je najvratar Dorian Topić.


U natjecanju na klizavom stupu, održanom na nerezinskoj rivi, najdalju zastavicu skinuo je Nerezinac Dino Masalin, drugi je Velološinjanin Josip Laslavić, a treći Vjeran Horvat iz Zagreba. U novouvedenoj utrci na 2 km od nerezinske luke do Ridimutka, najbrži od 70 trkača bio je Lošinjanin Josip Kovačić, ispred Cresanina Dina Dorčića. U mješovitom turniru u odbojci na pijesku pobijedila je momčad »Teška industrija« (Svibor Dolenec i Matija Šulc) iz Zagreba. Na natjecanje u potezanju konopa prijavile su se četiri ženske ekipe te dvije momčadi. U ženskoj konkurenciji pobijedila je »Gromača« iz Beleja, dok su »Konopljaši« nadjačali »Drink United«. U vaterpolu su pobijedili slovenski »Kupači« nadvladavši zagrebačke »Nepotopive«. U briškuli su najbolji bili Melita i Patrik Muškardin iz Malog Lošinja. Zbog lošeg vremena, otkazana su natjecanja u plivanju i veslanju na surf- dasci.




Tradicionalne Nerezinske ljetne igre održane su u organizaciji Mjesnog odbora Nerezine, SD-a Škarpina, Udruge sv. Frane, DND-a Nerezine, a uz pokroviteljstvo Grada Malog Lošinja i njegovog TZ-a.