Manifestacija

Nerezinske ljetne igre: Dino Masalin vladar klizavog stupa

Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Foto Bojan Purić



NEREZINE Natjecanjima koja privlače najveću pozornost otočana i njihovih gostiju, završene su Nerezinske ljetne igre, koje su trajale osam dana. U natjecanju na klizavom stupu u luci najspretniji je bio domaći mladić Dino Masalin koji je poskidao sve tri zastavice sa stupa. U potezanju konopa natjecale su se dvije momčadi i tri ženske ekipe, s tim da je u muškoj konkurenciji sve vrlo brzo riješila momčad Krčina, dok je ženama iz ekipe Gromača trebalo nešto više napora.


Malonogometni turnir, proteklih nekoliko godina igran po futsal-pravilma, ove je godine odigran po modelu 5+1, a u konkurenciji 11 momčadi, s tim da je jedna odustala tijekom natjecanja, pobijedio je lošinjski Swag, svladavši s 4:0 seniore NK Lošinja. Treći su Majstori s mora, koji su pobijedili Tuneru 1:0. Najboljim igračem proglašen je Alek Đurić (Tunera), s po šest pogodaka najbolji su strijelci Sebastian Dunjko (Lešinari Cres), Matej Kranjčević (Bučanje) i Aldo Padovan (Majstori s mora), a najboljim vratarem proglašen je Dorian Topić (Swag).


Plivačko natjecanje osvojio je Benjamin Nahtigal, a ono za djecu do 15 godina Maja Špigel. U veslanju na surf-dasci u uspravnom položaju, tzv. SUP-u, pobijedio je Danijel Krajnc, odnosno Anže Osnar kod djece. U odbojci na pijesku slavili su Aida i Neža Bajec. U mini-vaterpolo najbolji su bili Gnjurci (Kristian Marković, Mario Stipanov, Filip Domazet i Jan Tomich), u utrci na 5,5 km najbrža trojica muškaraca bili su Miran Cvet, Ante Živković i Matic Močnik, a najbrže tri žene Sanja Miočić, Helena Gleđa i Monika Ledvinkova.




Turnir u košarci »3 na 3« osvojila je momčad Drink United (Goran Herenda, Želimir Kovačević, David Murljačić i Mario Zorović). Turnir u briškuli osvojili su Marinko Marić i Jure Jukić, a održan je i niz igara spretnosti za djecu.


Organizatori, uglavnom mladi nerezinski entuzijasti, pripremili su i zabavan program na Studencu pa je tako održano nekoliko koncerata – na posljednjoj večeri nastupilo je Folklorno društvo Studenac, a nakon njega grupa Eureka.