Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Umjetničko-ronilački projekt u hotelu Corinthia

Neobična izložba u Baški: Zaroni i pogledaj fotografije Marjana Radovića!

Podvodni svijet Marjana Radovića u bazenu / Foto Mladen TRINAJSTIĆ
Podvodni svijet Marjana Radovića u bazenu / Foto Mladen TRINAJSTIĆ
Autor:
Objavljeno: 6. svibanj 2011. u 21:46 2011-05-06T21:46:07+02:00

 Krajnji mi je cilj izložbu postaviti pod morem, na nekom od lokaliteta koje sam već izabrao. Ipak, za takav su zahvat potrebne dozvole koje još nisam uspio ishoditi, ali čim ih dobijem, vidimo se na moru, kaže Radović

BAŠKA  Hotel Corinthia ovih dana ugošćuje neobičnu i u najmanju ruku jedinstvenu izložbu. Izložene podvodne fotografije »Space 2011 – Pogled u plavo« autora Marjana Radovića koje su na prigodnoj svečanosti predstavljene u prostorima Wellness centra Baška posjetitelji će moći razgledati samo ako zarone u bazen u kojemu su fotografije postavljene! Projekt »Pogled u plavo«  Radović je započeo 2010. godine. Projekcije filmova, radionice podvodne fotografije, vrijedan nagradni natječaj podvodne fotografije te upoznavanje i druženje zaljubljenika u morsko plavetnilo dio su originalnog umjetničko-ronilačkog projekta kojim će se posjetitelji Baške moći baviti ovog vikenda. 

Radionice i predavanja

Bazenska izložba nastavljena je projekcijom filmova »Otvoreno more« i »Veliki brodolomi Jadrana« 1 i 2. Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana Radović i njegovi gosti u Corinthiji će odraditi čitav niz radionica i predavanja posvećenih ronjenju i podvodnoj fotografiji. Podvodna izložba atraktivnih motiva Kvarnerskog podmorja trajati će cijeli svibanj.

– Ronjenjem se bavim već punih 12 godina. Instruktor sam ronjenja i podvodne fotografije, umjetničkog izričaja kojeg nastojim popularizirati različitim projektima, ističe zagrebački podvodni fotograf od kojeg doznajemo kako će izložba ovog ljeta, nakon što napusti Bašku, »plutati« diljem jadranske obale, u bazenima hotelskih objekata od Istre do Dubrovnika. Krajnji mi je cilj izložbu postaviti pod morem, na nekom od lokaliteta koje sam već izabrao. Ipak, za takav su zahvat potrebne dozvole koje još nisam uspio ishoditi, ali čim ih dobijem, vidimo se na moru, kaže Radović. Fotografije koje će posjetitelji otvorenog bazena hotelskog wellness centra moći razgledati, izrađene su na transparentnim folijama nalijepljenim na tankim, metarskim pločama od pleksiglasa koje su pod vodom stabilizirane nevidljivim utezima i plovcima.    

Izložba je zbog svoje specifičnosti zasigurno izniman događaj na kulturnoj sceni otoka Krka, ali i cijelog Kvarnera, a posjetiteljima se u sklopu popratnih događanja pruža mogućnost upoznavanja s atraktivnim podvodnim fotografijama kao i tehnikama njihove izrade. Autor, kako je prigodom otvaranja izložbe sam istaknuo, domaćoj javnosti i posjetiteljima Jadrana nastoji skrenuti pozornost na ljepote podmorja i ronilačkog sporta, pozvati na društvenu odgovornost, ukazati na važnost promicanja ekologije te čuvanje mora i podmorja. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.