Okršaj u malinskarskom Ribarskom selu

Napad na recepcionerku: “Davio me i čupao dok sam zvala policiju zbog malih divljaka”

Mladen Trinajstić

Napadnuta Vesna Štropin, inače poznata sindikalka, u haljini na kojoj su još uvijek vidljivi tragovi krvi nakon nasrtaja nasilnika  / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Napadnuta Vesna Štropin, inače poznata sindikalka, u haljini na kojoj su još uvijek vidljivi tragovi krvi nakon nasrtaja nasilnika / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Nemoćna da obuzda djecu koja su višekratno utrčavala u hodnike kompleksa te vikom i lupanjem uznemiravala goste, zaključala je ulazna vrata i krenula zvati policiju. Dvoje djece ipak je izišlo i vratilo se s čovjekom koji ju je napao, bacio telefon i razbio stakla na vratima iza kojih su bila djeca



MALINSKA  Recepcionarka u malinskarskom Ribarskom selu, Vesna Štropin, tijekom srijede navečer fizički je napadnuta na svom radnom mjestu, i to od strane jednog domaćeg gosta za kojeg se pretpostavlja da je odsjeo u nekom od apartmana smještenih nedaleko spomenutog kompleksa u vlasništvu tvrtke »Haludovo«.


Štropin, inače javnosti poznata i kao sindikalistica, odnosno jedan od najglasnijih i najustrajnijih boraca za radničkih prava zaposlenika te otočne kompanije, napadnuta je u srijedu oko 19 sati, nakon što je pokušala obuzdati skupinu djece koja su sa susjedne plaže višekratno utrčavala u hodnike tog smještajnog kompleksa te lupanjem o vrata uznemiravala goste.


Poziv službi 112


– Bilo je to već treći put unutar sat-dva da je skupina od petero djece, možda desetogodišnjaka, utrčavala u naše objekte te se, trčeći i vičući, hodnicima zabavljala udarajući rukama o vrata apartmana, priča nam Štropin, navodeći da je tog dana u dva navrata djecu doslovce molila da napuste objekt te da prestanu divljati. – S obzirom na to da moje molbe nisu upalile, ali i da sam shvatila da razularene mališane, za koje bih temeljem njihova govora rekla da su Zagrepčani, hodnicima već počinju »naganjati« i uznemireni gosti, odlučila sam se, zatekavši ih iznova na dnu stubišta, natjerati da mi kažu imena svojih roditelja. Odbijali su reći tko su im i gdje su im roditelji, pa sam zatvorila ulazna vrata te pozvala službu 112 tražeći da me spoje s policijom, čiju sam intervenciju zatražila. Dvoje od petero mališana koje sam pokušala zaustaviti u divljanju ipak je izišlo te se, dok sam još uvijek razgovarala s dispečerima, vratilo s muškarcem srednjih godina, vjerojatno ocem nekoga od djece.


U strahu za život




Odmah po dolasku, muškarac za kojeg znam da ga zovu Dino, bacio mi se za vrat, počeo čupati kosu i prijetiti da će me ubiti. Otrgnuo mi je telefon s kojeg sam pokušavala dozvati policiju, bacio ga u travu te naposljetku razbio stakla na vratima iza kojih su bila djeca zbog čijeg sam ustrajnog divljanja željela dobiti policijsku pomoć. U naguravanju mi je posječena ruka, a uz manje krvarenje, pretrpjela sam i šok od kojeg se još uvijek nisam oporavila, ustvrđuje Štropin, naglašavajući da se nakon bliskog susreta s nasilnim i bahatim roditeljem sad boji za svoj život.


Kako doznajemo od napadnute recepcionarke, ondje se potom pojavila i policija. – Došli su uzeti moju izjavu, očito već upućeni u to što se ovdje prije događalo, ili barem navodno događalo. Zapravo su se koncentrirali samo na to što sam protupravno zatočila mališane, potpuno ignorirajući okolnosti zbog kojih sam pribjegla činu njihova zadržavanja do dolaska policije, kaže Štropin, ističući kako će, što zbog dojma da bi nasilnik, zbog načina na koji su je policajci »obradili«, mogao imati veze ili pak i sam poticati iz redova policije, što zbog prijetnji smrću zbog kojih strahuje, od nadležnog suda zatražiti fizičku, ali i zaštitu njenih temeljnih ljudskih prava.