Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
12. prosinca 2018.
Reagiranje na tekst "Izgradnja javnog zahoda na plaži uzbunila Puntare"

Načelnik Općine Punat Marinko Žic: Mi ćemo svoje plaže i "zahode" i dalje uređivati

Marinko Žic
Marinko Žic
Objavljeno: 25. lipanj 2015. u 15:57 2015-06-25T15:57:05+02:00

Naša je javnost još prošle godine pozitivno ocijenila nastojanja da se investira u takvo trajnije rješenje tako da zaista smiješno zvuče tvrdnje o pogodovanju. Osim ako gospodina Orlića brine pad prometa u njegovom lokalu kad  kupači umjesto kod njega, krenu u javni WC gdje neće prodati piće?, piše Marinko Žic

"Dvoumio sam se da li uopće reagirati na ovaj  "bombastičan" tekst "Izgradnja javnog zahoda na plaži uzbudila Puntare", ali ipak pišem na zahtjev mojih suradnika i mještana koji ne žele više podnositi   teror jedne vrlo male skupine interesno povezanih ljudi  koji su promjenom vlasti i započetim poštivanjem zakona te uvođenjem  komunalnog reda u svakodnevni život izgubili "tlo pod nogama", piše u pismu koje je načelnik Općine Punat Marinko Žic uputio Novom listu.   

"To nema veze s politikom već samo s vlastitim, sitno posjedničkim interesom gdje nema sluha ni razumijevanja za dobrobit i razvoj našeg Punta.

Ne mogu vjerovati da se gospodin Orlić, koji želi "prosvijetliti" čitatelje Novog lista protivi kvalitetnijem rješenju koje će  vjerojatno koristiti i njegovi gosti!", piše Marinko Žic te nastavlja:
"Uopće ne znam kome treba objašnjavati razliku u kvaliteti neophodnog plažnog objekta kao što je javni WC, između kemijskog i montažnog objekta koji uz muški i ženski ima i odjeljak za invalide te za
presvlačenje beba.
Puntari i naši gosti koji se kupaju na Buki dobro poznaju dugogodišnju situaciju s kemijskim WC-ima koji se na  +40C tehnički ne mogu toliko brzo prazniti i čistiti da ne bi širili neugodne mirise. 

Naša je javnost još prošle godine pozitivno ocijenila nastojanja da se investira u takvo trajnije rješenje tako da zaista smiješno zvuče tvrdnje o pogodovanju.

Osim ako gospodina Orlića brine pad prometa u njegovom lokalu kad  kupači umjesto kod njega, krenu u javni WC gdje neće prodati piće?

Moje su izjave prenesene korektno, ali nas doista čudi zašto autor članka nije provjerio činjenice već  je objavio optužbe s imaginacijom u koju su upleteni Općina, njen "službenik", a onda i moj zamjenik.   
Kako to oni dijele tu istu parcelu na kojoj je WC? Koji su tu javni, a gdje su privatni interesi?   

Gdje je nestao profesionalizam u novinarstvu, da li samo žutilo prodaje tiskovine?!
Umjesto pozitivne turističke priče podizanja kupališnih standarda i izgradnje prvog od nekoliko planiranih javnih WC-a za tisuće kupača traži se crnilo koje u ovom slučaju niti povećalom ne možemo
pronaći...
Klasična priča u "lijepoj našoj": kada si godinama radio što si htio, parkirao na zabranjenim mjestima...divna vremena bez fiskalizacije...i onda kreće uvođenje reda i zakona nakon kojeg se pobunama  i  javnim protestima pokušava dobiti na vremenu.
Važno je napomenuti da je protiv gospodina Ivana Orlića, pokrenuto više prekršajnih prijava, a bio je i  "zvijezda" prošlogodišnjeg uprizorenja "građanskog neposluha" kada je sa svojom ekipom lijepio
anonimne pamflete protiv općinskog vodstva i devastirao prometne znakove čime je, osim sramote pred svima koji su to gledali, napravio i financijsku štetu općini   Punat.   
I na kraju, nikako ne mogu razumjeti i prihvatiti ovakav nedomoljubni i neturistički potez ljudi koji od turizma i turista žive, ali i medija koji opremom tekstova štete našem turističkom ugledu.   

Jer, nama je šteta ovime nanesena, a služi samo za pritisak i "guštanje" nekolicine istomišljenika. Da nije tako, ne bi  "domaći" već gosti zvali medije.
Mi ćemo svoje plaže i "zahode" i dalje uređivati na zadovoljstvo mještana i gostiju bez  obzira na ovakva prljava podmetanja.  Štoviše, dok pišem ovaj tekst, radovi su na spomenutoj lokaciji završeni,  slijedi još samo "oblačenje" objekta u kamene obloge kako bi se vizualno uklopio u okoliš.
Želim nam svima dobru turističku sezonu uz više reda i rada, ali i pometanja prvo pred svojim vratima jer smo već postali slavni kao narod čiji su pripadnici sami sebi najveći neprijatelji", zaključuje načelnik Općine Punat Marinko Žic.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka