Reprezentativni kompleks

NOVI BISER KVARNERA Pogledajte kako izgleda novi kamp “Omišalj” u koji je uloženo sto milijuna kuna

Mladen Trinajstić

HADRIA

HADRIA

Kompleks ima novu recepciju, dva sanitarna čvora, centralni objekt s restoranom, barom, trgovinom i bazenom na tri stotine kvadrata, i mnoštvo pratećih sadržaja



OMIŠALJ Nakon gotovo pune dvije godine intenzivnih radova i »sile« kapitala uloženog u obogaćenje ponude, gradnju novih sadržaja ali i rekonstrukciju te širenje infrastrukture, jučer je svoja vrata napokon otvorio kamp »Omišalj«.


Javnosti svečano predstavljeni kamperski kompleks kojeg od kategorizacije s čak pet zvjezdica dijeli tek formalni odnosno »papirnati« zaključak pokrenutog postupka njegova uvrštenja u najvišu kvalitativnu kategoriju novi je ponos omišaljske ali i smještane ponude otoka Krka, našeg najturističkijeg otoka na kojem se, podsjetimo, ostvaruje trećina županijskog te oko 6 posto nacionalnog turističkog prometa.


Na lokalitetu unutar kojeg je, na zemljištu u vlasništvu Općine Omišalj do pred koju godinu djelovalo ne baš reprezetativno kampiralište »Pušća« (s bivšim zakupcem kojeg je, u nastojanju njegova vraćanja u općinski posjed lokalna uprava bila prisiljena povesti pravi mali pravni ali i medijski rat) sad je konačno osvanuo i više no dojmljiv, suvremeni kamperski kompleks koji će, prema onome što smo stigli vidjeti u ovoj prilici, biti i tražen ali i prepoznatljiv i u »vanhrvatskim okvirima«.




Foto Mladen Trinajstić


Foto Mladen Trinajstić



Prateći sadržaji 


– Naš novi kamp rezultat je ulaganja većih od stotinu milijuna kuna i dvije godine intenzivih radova u sklopu kojih smo ovdje, težeći dostizanju najviše kvalitativne kategorije, podigli potpuno novi recepcijski kompleks, dva sanitarna čvora, centralni objekt s restoranom, barom, trgovinom i bazenom koji se rasprostire na čak tri stotine kvadrata, ali i mnoštvo pratećih, servisnih sadržaja, prenio nam je govoreći o svemu što taj kamp od jučer jest direktor tvrke Hadria iz Novalje, Grga Kodrić.


Foto Mladen Trinajstić


Foto Mladen Trinajstić



Ističući da se u kamperskom biznisu nikad ne može reći da je sve gotovo i sve izgrađeno, obzirom da dobar domaćin uvijek mora biti posvećen slijeđenju potreba i želja svojih gostiju, Kodrić nam je otkrio i da će Hadria ulaganja u svoj novi kampreski ponos nastaviti i u idućim godinama, i to ponajprije izgradnjom dvaju plažnih barova za koje sad, priznaje, jednostavno nije bilo vremena.


HADRIA


HADRIA



Posla je bilo preko glave. Na koncu, zbog svega što smo ovdje radili i gradili propustili smo prošlu sezonu ali – vrijedilo je, zaključio je čelnik tvrtke koja će tim kompleksom upravljati idućih 20 godina, na koliko je sklopljen ugovor s Općinom Omišalj. Predstavljajući nam sve što je u kampu Omišalj proteklih mjeseci rađeno, a s čim su se jučer, vođeni od svojih domaćina, imali priliku upoznati i brojni žitelji Omišlja i Njivica koji nisu propustili razgledati ovaj impresivni kompleks Kodrić nam je otkrio i da je u ozelenjivanje te hortikulturalno oplemenjivanje te do sad razmjerno gole zone također uložen značajan novac i to za nabavku i sadnju više od 18 tisuća različitih sadnica, uključujući i stabala.


Foto Mladen Trinajstić


Foto Mladen Trinajstić



»Iskače« kvalitetom 


Razloga za zadovoljstvo imala je i omišaljska načelnica Mirela Ahmetović, kako zbog toga što su Omišalj i otok Krk sad postali bogatijima za iznimno kvalitetan kamp, tako i zbog činjenice da će njegovim djelovanjem i proračun Općine Omišalj uvelike profitrati.


HADRIA


HADRIA



– Ugovorom o pravu građenja definirano je da će tvrtka Hadria općini tijekom idućih 20 ljeta godišnje plaćati fiksni iznos od 2 milijuna kuna, uvećan za onaj njegov varijabilni dio u vrijednosti 4 posto prihoda koji će se ovdje ostvarivati, istakla je Ahmetović ne propustivši iskazati svoje zadovoljstvo i time što je u novootvorenom kampu posao našlo 80-ak ljudi. Zadovoljstvo s načelnicom koja je, u društvu svojih brojnih sumještana jučer obišla i detaljno razgledala baš svaki »zbigecani« kutak novog otočnog kampa podjelio je i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina koji je, u svom obraćanju okupljenina na svečnosti otvorenja istaknuo da će kamp Omišalj sa svojih 900 smještajnih mjesta ali i kvalitetom koja »iskače« iz prosjeka zasigurno pridonijeti daljnjem rastu i razvoju turizma na području naše županije.


HADRIA


HADRIA



Očekuju 100 tisuća noćenja


Novi kamp smještajnu ponudu bazira na 120 mobilnih kućica te 180 prostranih kamping parcela. Prema očekivanjima direktora tvrtke Hadria, Grge Kodrića, unutar tog bi se kompleksa godišnje trebalo ostvarivati oko stotinu tisuća noćenja.


HADRIA


HADRIA