Laskava titula

NAJBODULKA 2017. Otočani izabrali osobu godine na Krku

Mladen Trinajstić

Laureatkinja se iskazala aktivnostima vezanim uz poticanje i promicanje zdravog života, posebice kroz promoviranje i populariziranje prakticiranja joge i pilatesa, a još više kroz svoj iznimno angažirani humanitarni rad



KRK Otočani su, sedmu godinu zaredom, među sobom izabrali osobu godine. U organizaciji nezavisnog internetskog portala »otok-krk.org« i Multimedijalne udruge »Krčka beseda«, sad već tradicionalna akcija odabira »najbodula« spomenutu je laskavu titulu ovog puta donijela Svjetlani Vrkljan-Radovčić, tridesetsedmogodišnjoj stanovnici mjesta Salatići koja je u završnici godišnje akcije taj hvale i respekta vrijedan naslov ponijela ispred svog »protukandidata«, 65-godišnjeg krčkog darivatelja krvi Zdravka Petrića.



Na skorašnjoj će svečanosti, osim novoj najotočanki, zasluženo priznanje organizatori ove hvalevrijedne akcije uručiti i Zdravku Petriću, najustrajnijem otočnom darivatelju krvi koji je sa svojih više od stotinu darivanja zasluženo našao u najužem krugu konkurenata za spomenuti naslov.



Dodjela na Tri kralja




Lauretakinja Svjetlana Vrkljan-Radovčić, doznajemo od Milovana Kirinčića, organizatora akcije i urednika portala »otok-krk.org«, tijekom dvotjednog glasačkog roka dobila je nešto više od četiri stotine glasova čitatelja spomenutog portala, odnosno skoro trostruko više od Petrića. Svečana dodjela plakete novoj, sedmoj po redu naj-bodulki, Svjetlani Vrkljan-Radovčić bit će upriličena ove subote, na blagdan Sveta tri kralja u prostoru njivičkog restorana Rivica, kažu organizatori ove originalne akcije u sklopu koje je dosad isti naziv ponijelo šest umnogome posebnih otočanki i otočana, ljudi koje su njihovi sumještani, poznanici i prijatelji prepoznali i nagradili za njihov redom nesebičan i općekoristan društveni rad.


Kako nam je u ime organizatora ove akcije rekao Milovan Kirinčić, u sedmom izdanju odabira koji u prvi plan stavlja sve koji su u otočnoj svakodnevici, kroz svoj nesebičan, novčano nehonorirani rad ostavili traga u kakvom vrijednom i zapaženom postignuću, Svjetlana Vrkljan-Radovčić u proteklom se periodu iskazala svojim aktivnostima vezanim uz poticanje i promicanje zdravog života, posebice kroz promoviranje i populariziranje prakticiranja joge i pilatesa.


Još više, laureatkinja je u očima otočana »iskočila« i kroz svoj iznimno angažirani humanitarni rad. Vrkljan-Radovčić je, naime, jedna od pokretačica tzv. »Teova tima« i organizatorica akcija u sklopu kojih je tijekom prošle godine na Krku u djelo provedeno više sportskih humanitarnih akcija okrenutih prikupljanju pomoći za liječenje malog Tea Jelenovića.



Istim su se naslovima, podsjetimo, do sad okitili Miranda Šebelja iz Krka, Petar Bajčić iz Brusića, Anton Juranić-Pivac iz Jurandvora, a potom još i Krčanka Mirjana Skomeršić, Ivan Šabalja iz Porta te Krčanin Goran Marević. Valja spomenuti i da, osim glasanja za kandidate, čitatelji nezavisnog otočnog internetskog portala imaju glavnu riječ i u predlaganju kandidata tako da se slobodno može reći da su sve dosdašanje osobe godine takvima postali isključivo zahvaljujući stavovima javnog mnijenja.



Humanitarni rad


Spomenuti »tim«, podsjećaju organizatori akcije, organizirao je i tijekom prošle godine u djelo proveo brojna događanja za pomoć spomenutom mališanu s područja Dobrinjštine u nizu kojih je posebno bio zapažen cjelodnevni sportsko-zabavni humanitarni spektakl »Aktivan za Tea« koji je na krčkom Sportskom centru »Josip Uravić Pepi« održan u svibnju. U tom događanju sudjelovali su članovi 19 sportskih klubova i udruga s otoka, ali i 11 vrsnih glazbenih izvođača koji su tog dana svojom pjesmom i svirkom pripomogli uspješnoj provedbi akcije koja je, kao malo koje događanje, ujedinila sve žitelje otoka Krka u plemenitom nastojanju pomaganja tom mališanu.


Nositeljica naslova najotočanke 2017. godine laskavu je titulu zaslužila i novom, netom pokrenutom akcijom (koja se proteklih tjedana također »razmahala«) namijenjenom prikupljanju pomoći za liječenje malenog Gabriela Mancea iz Šila, o kojemu smo i mi nedavno pisali, a koji boluje od rijetkog Prader Willi sindroma.