HNS

Mladen Frgačić: “Dati Velu plažu na upravljanje društvu TD Baška, proširiti bašćansku luku”

Mladen Trinajstić

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ / Nl arhiva

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ / Nl arhiva

Gradnja benzinske postaje također je naš prioritet, nastavlja Frgačić napominjući da bi i taj sadržaj trebalo povjeriti lokalnom komunalnom društvu i žiteljima Bašćanske kotline koji bi ondje našli posao



BAŠKA Najavljujući prvi samostalan izlazak na lokalne izbore HNS-ovci Baške predstavili su program kojem okosnicu čini nekoliko ključnih projekata za koje ocjenjuju da se moraju ostvariti u narednom mandatu.


– Nismo od onih koji obećavaju brda i doline već se koncentriramo ostvarive ideje i rješenja na kojima će naši vijećnici predano raditi, ističe Mladen Frgačić, predsjednik HNS-ove bašćanske podružnice.


– Prvi takav projektni cilj davanje jer Vele plaže na upravljanje komunalnom društvu TD Baška, a drugi proširenje i modernizacija bašćanske luke. Podržat ćemo izgradnju dva do tri pontona i produljenje Vele rive kako bi luka mogla primati veći broj nautičara, pa i mega jahti. Gradnja benzinske postaje također je naš prioritet, nastavlja Frgačić napominjući da bi i taj sadržaj trebalo povjeriti lokalnom komunalnom društvu i žiteljima Bašćanske kotline koji bi ondje našli posao.




Dosadašnji HNS-ov vijećnik dr. Aleksandar Čubranić istaknuo je da je nabavka vozila hitne medecinske pomoći i organizacija rada te službe na za to predviđenom mjestu na Zaroku nužnost obzirom na obim i značaj bašćanskog turizma kojeg bi »zdravstvena komponenta« mogla dodatno obogatiti.


Fragčić pak kaže da se HNS Baške zalaže i za gradnju pristaništa u uvalama Vrženica i Njivice ali i nastavak otkupa zemljišta nužnog za izgradnju doma za starije osobe. Činjenicu da se većina političkih stranaka u Baški danas zalaže za slične projekte narodnjaci ocjenjuju sretnom i pohvalnom, a nadaju se i da će budući vijećnici javne potrebe znati pretpostaviti privatnim interesima.