Uspješni nastupi

Mlade krčke mažoretkinje donijele medalje

Mladen Trinajstić

Mažoretkinje su osvajale odličja na oba svoja prva dva natjecanja, i to u svim kategorijama – dječji sastav, kadetkinje i juniorke



KRK – Protekla dva tjedna bila su više nego uspješna za Mažoretkinje otoka Krka. Djevojke koje, od ne tako davnog osnutka te otočne udruge, uporno i marljivo rade na uvježbavanju svojih koreografija, odradile su svoja prva dva natjecanja i s oba se kući vratile s medaljama oko vrata. Početkom lipnja u Nedelišću je održan mažoret turnir na kojem su se otočanke prvi put natjecale te su zlatne medalje osvojile kadetkinja Leona Jelenčić i juniorka Azra Sinanović u solu, Ema Magdić i Matea Saftić osvojile su pak juniorsko srebro, a juniorska formacija na otok se također vratila sa srebrom oko vrata.


Da uspjeh u Nedelišću nije bio slučajan, djevojke su potvrdile 16. lipnja kad su u Labin otputovale sa svojih 35 članica. Djevojke su se natjecale s dječjim sastavom, kadetkinjama i juniorkama.


Prve medalje


– Posebno veseli činjenica da su se četiri najmlađe natjecateljice, pripadnice dječjeg sastava, vratile sa svojim prvim medaljama, što je garancija sjajne budućnosti ovog mladog otočnog tima – prenijela nam je čelnica i trenerica otočnih mažoretkinja Elizabeta Mikelj. Na tom natjecanju su Ema Butković, Matea Zeko i Lana Božić osvojile srebrnu medalju, a najmlađa natjecateljica na ovom turniru, Veronika Dminić, zlatnu medalju u kategoriji »dječji sastav neformacije«.




U Labinu su briljirale i kadetkinje osvojivši medalje u neformacijama i formacijama. U neformacijama zlato su osvojile Leona Jelenčić, Lana Borojević, Tisa Mrakovčić i Nika Nosić. U istoj kategoriji srebro su osvojile Laura Polonijo, Ella Vuković, Idora Galjanić, Jana Valenčić, Maša Štefanić, Marija Brusić, Veronika Žic, Mia Antolić, Paula Žic, Marissa Horvat, Tara Borojević, Katarina Žic, Samantha Verić i Iva Ćulumović, dok je broncu zaslužila Laura Aćimović. U kategoriji kadetkinje-formacije zlato su pak osvojile Laura Polonijo, Lana Borojević, Ella Vuković, Nika Nosić i Idora Galjanić, dok su se srebrom okitile Veronika Žic, Jana Valenčić, Paula Žic, Marija Brusić, Laura Aćimović, Katarina Žic, Samantha Verić, Marissa Horvat, Maša Štefanić, Tisa Mrakovčić, Mia Antolić, Tara Borojević i Nina Martić.


Juniorske medalje


Natjecale su se i članice juniorskog sastava te su, baš poput svojih mlađih kolegica, dokazale da Mažoretkinje otoka Krka polako zauzimaju čvrstu poziciju na hrvatskoj mažoret sceni. Tako su zlato u neformacijama osvojile Azra Sinanović, Ema Magdić i Matea Saftić, a srebro su kući donijele Katarina Depikolzvane, Nives Čiček, Jana Ostrogović, Franka Tancabelić i Anamarija Horvat. U formacijama zlatom su se okitile Leona Jelenčić, Azra Sinanović, Katarina Depikolzvane, Matea Saftić, Ema Magdić i Lucia Saftić, a srebrom Anamarija Horvat, Iva Ćulumović, Nives Čiček, Jana Ostrogović i Franka Tancabelić.


Nakon više nego uspješno odrađenih natjecanja, djevojke su proslavile osvajanje svojih prvih medalja feštom koju su organizirale u Narodnom domu u Puntu gdje su se počastile kolačima, a »pao« je i prvi šampanjac, naravno, onaj bezalkoholni. Djevojke, naglašava njihova voditeljica, nastavljaju i dalje marljivo trenirati, a to potvrđuje i podatak da će se i tijekom ljeta održavati redovni treninzi kako bi bile spremne za dvije inozemne turneje koje ih uskoro očekuju. U kolovozu mlade otočanke odlaze na Ohrid, a potom ih u listopadu očekuje turneja tijekom koje će prodefilirati Azurnom obalom i Barcelonom.