Lokalni izbori

”Mi smo ovdi radi vas, a ne radi nas”: Predstavljena lista kandidata PGS-a za Općinsko vijeće Općine Baške

Mladen Trinajstić

Foto M. Trinajstić

Foto M. Trinajstić



KRK – U dvorani galerije Zvonimir u Baški, uz poruku »Mi smo ovdi radi vas, a ne radi nas«, predstavljena je lista kandidata PGS-a za Općinsko vijeće Općine Baške a koju čine Nataša Plišić, Boris Barbalić, Marin Čubranić, Nina Velnić, Dobrila Kućar, Anka Sušanj, Ivan Kvasić, Marija Batanjski, David Šućur, Biljana Andrić i Vitomir Pajalić.


Nositeljica liste te ujedno i kandidatkinja za općinsku načelnicu Nataša Plišić i kandidat za njezinog zamjenika Boris Barbalić tom su se prigodom osvrnuli na osnovne smjernice njihova programa u kojem važnu ulogu igra plan reorganizacije općinske uprave koju, ustvrdila je Plišić, PGS-ovci kane podrediti potrebama lokalnog stanovništva.


– Glavna nositeljica bašćanske privrede, Vela Plaža, mora ostati u rukama Općine odnosno njome mora upravljati općinsko komunalno društvo, rekla je kandidatkinja bašćanskih regionalista.




Predstavljajući listu, Plišić i Barbalić istakli su da njihove kandidate redom čine domaći ljudi koji se ne žele svrstavati ni na lijeve, niti desne, »većsamo one koji svojim znanjem, iskustvom i sposobnošću žele bašćansku dolinu pretvoriti u mjesto ugodnog življenja svih koji ondje žive, ali i onih koji je samo posjećuju«.


U sklopu predstavljanja liste PGS-a jedna od kandidatkinja – nutricionistica Nina Velnić, predstavila se prezentacijom zdrave prehrane čime se ujedno dotakla i PGS-ova plana proizvodnje zdrave hrane na poljima bašćanske doline.


– Uz dobru i pravednu organizaciju, na poljima uz Velu Riku može se proizvesti dovoljno zdravih poljoprivrednih proizvoda koji mogu hraniti cijelu bašćansku dolinu istakla Velnić dodavši da tu djelatnost okupljeni na listi PGS-a vide snažnom, perspektivnom i logičnom nadopunom bašćanskog turizma.