Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
23. siječnja 2019.
"Osmjehni se i pospi dobrotom"

Maturanti creske Gimnazije prikupljali namirnice za Socijalnu samoposlugu

Snimio Walter Salković
Snimio Walter Salković
Autor:
Objavljeno: 19. svibanj 2017. u 18:30 2017-05-19T18:30:58+02:00

Željela bih naglasiti da su učenici brašno kupovali od svojih džeparaca, a prvih 150 kilograma kupili su maturanti novcem preostalim od prodane lutrije na maturalnoj zabavi, rekla je profesorica Pokupec Salković

CRES Posljednji dan nastave maturanti creske Gimnazije obilježili su drugačije od mnogih svojih vršnjaka.

Dok se u većini ostalih škola posipaju brašnom, creski maturanti već nekoliko godina provode humanitarnu akciju "Osmjehni se i pospi dobrotom - a ne brašnom" prikupljajući razne namirnice za Socijalnu samoposlugu u Rijeci.

Ove su godine odlučili podići ljestvicu još više i prikupiti tonu brašna, pa su akciju nazvali „Tona dobrote“. Osmislila ju je njihova profesorica Sonja Pokupec Salković, prošlogodišnja volonterka godine PGŽ, koja sa
gimnazijalcima redovito provodi razne humanitarne projekte.
- Željela bih naglasiti da su učenici brašno kupovali od svojih džeparaca, a prvih 150 kilograma kupili su maturanti novcem preostalim od prodane lutrije na maturalnoj zabavi. A da netko ne pomisli kako sa creskim maturantima nešto nije u redu, treba znati da su se posljednjeg dana nastave i oni dobro zabavljali, pjevali i plesali, rekla je profesorica Pokupec Salković.
Budući da je creskih maturanata samo trinaestero, kako bi ostvarili zadani cilj podršku u kilogramima brašna pružili su im i svi ostali gimnazijalci, a akciji su se priključili i osmaši iz OŠ Frane Petrića te mali maturanti Dječjeg vrtića "Girice".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka