Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Zabava u Narodnom domu

foto 'Maškare u Puntu': Srcu priraslo čuvanje karnevalske tradicije

Puntari plesali, pjevali do ranih jutarnjih sati / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ
Puntari plesali, pjevali do ranih jutarnjih sati / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ
Autor:
Objavljeno: 28. siječanj 2018. u 20:40 2018-01-28T20:40:12+01:00

Do kasno u noć Narodni je dom tijekom subotnje noći složno poskakivao u taktovima hitova koje su s bine izvodili članovi grupe Speen

PUNAT Ni Puntari nisu odoljeli zovu petog godišnjeg doba. Tamošnji ljubitelji maškaravanja i ludovanja pod maskama ovog su vikenda napokon došli na svoje i zakoračili u puntarski Narodni dom u kojemu se subotnjom zabavom zakotraljalo još jedno izdanje programa »Maškara u Puntu« iza kojeg, organizacijski i logistički, uz Općinu i TZO Punat iznova stoje i članovi lokalne udruge »Puntarske užance«.

Iako se u istoj noći plesalo, pjevalo i zabavljalo i na nekoliko drugih otočnih karnevalskih punktova, Puntari su, iako ne u broju kakvom su se organizatori subotnje zabave nadali, ipak pokazali da im je važno ali i srcu priraslo čuvanje karnevalske tradicije.

Do kasno u noć Narodni je dom tijekom subotnje noći složno poskakivao u taktovima hitova koje su s bine izvodili članovi grupe Speen.

mtri32965

Ista skupina bila je tijekom današnjeg poslijepodneva zadužena i za rasplesavanje svih onih manjih odnosno mlađih maškar(ic)a – sudionica i sudionika maškaranog tanca školaraca i vrtićara koji su se na plesnom podiju velike domske sale ništa manje dobro i intenzivno zabavljali do večeri.

Nije na odmet spomenuti i da će Puntari maškarane fešte u svom Narodnom domu priređivati i ugošćavati i tijekom idućih dvaju vikenda, uz napomenu da će njihova glazbena gošća i zabavljačica u noći posljednje subote ovogodišnjeg karnevala biti popularna Lidija Bačić.

mtri32963

 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.