Zabava u Narodnom domu

‘Maškare u Puntu’: Srcu priraslo čuvanje karnevalske tradicije

Mladen Trinajstić

Do kasno u noć Narodni je dom tijekom subotnje noći složno poskakivao u taktovima hitova koje su s bine izvodili članovi grupe Speen



PUNAT Ni Puntari nisu odoljeli zovu petog godišnjeg doba. Tamošnji ljubitelji maškaravanja i ludovanja pod maskama ovog su vikenda napokon došli na svoje i zakoračili u puntarski Narodni dom u kojemu se subotnjom zabavom zakotraljalo još jedno izdanje programa »Maškara u Puntu« iza kojeg, organizacijski i logistički, uz Općinu i TZO Punat iznova stoje i članovi lokalne udruge »Puntarske užance«.


Iako se u istoj noći plesalo, pjevalo i zabavljalo i na nekoliko drugih otočnih karnevalskih punktova, Puntari su, iako ne u broju kakvom su se organizatori subotnje zabave nadali, ipak pokazali da im je važno ali i srcu priraslo čuvanje karnevalske tradicije.


Do kasno u noć Narodni je dom tijekom subotnje noći složno poskakivao u taktovima hitova koje su s bine izvodili članovi grupe Speen.





Ista skupina bila je tijekom današnjeg poslijepodneva zadužena i za rasplesavanje svih onih manjih odnosno mlađih maškar(ic)a – sudionica i sudionika maškaranog tanca školaraca i vrtićara koji su se na plesnom podiju velike domske sale ništa manje dobro i intenzivno zabavljali do večeri.


Nije na odmet spomenuti i da će Puntari maškarane fešte u svom Narodnom domu priređivati i ugošćavati i tijekom idućih dvaju vikenda, uz napomenu da će njihova glazbena gošća i zabavljačica u noći posljednje subote ovogodišnjeg karnevala biti popularna Lidija Bačić.