Creski vrtić Girice

Mali maturanti oprostili se od vrtića uz pjesmu i ples

Walter Salković

Snimio Walter SALKOVIĆ

Snimio Walter SALKOVIĆ

Djeca koju ćemo danas ispratiti bila su tako mala, nesigurnih koraka, a danas su jaki, snažni i spremni za školu, rekla je ravnateljica



CRES  Završnom svečanošću sastavljenom od recitacija, plesa i pjesama, mali maturanti Dječjeg vrtića »Girice« zaključili su jednu fazu svog života. Od sljedeće godine prelaze u susjednu zgradu Osnovne škole gdje će ih preuzeti učiteljice kako bi i dalje učili kroz igru, rekla je u pozdravnoj riječi ravnateljica vrtića Snježana Sučić.


– Djeca koju ćemo danas ispratiti bila su tako mala, nesigurnih koraka, a danas su jaki, snažni i spremni za školu.  Nevjerojatno je sve što su u našem vrtiću naučili, a sve ostalo, uz igru, naučit će ih škola. Neka učiteljice koje će ih primiti ne zaborave da su oni samo djeca – rekla je ravnateljica, a ovogodišnje vrtićke maturante pozdravio je i gradonačelnik Kristijan Jurjako, podsjetivši što sve Grad čini za vrtić koji je posljednjih godina i kadrovski stručno ekipiran.


– Nakon psihologa i tajnice od ove godine naš vrtić ima i logopeda, te je jedan od rijetkih manjih vrtića s toliko stručnih djelatnika, rekao je Jurjako te podsjetio da i u osnovnoj školi Grad financira nadstandardne sadržaje, produženi boravak i mnoge druge aktivnosti.




Program je započeo svečanim izlaskom 28 malih maturanata s partnerima te valcerom, a završen je puštanjem u nebo šarenih balona s porukama. Na završnoj svečanosti podijeljen je novi broj vrtićkog glasila Eci-peci-reci, a za kraj svi su se zasladili maturalnom tortom.