Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Creski vrtić Girice

Mali maturanti oprostili se od vrtića uz pjesmu i ples

Snimio Walter SALKOVIĆ
Snimio Walter SALKOVIĆ
Autor:
Objavljeno: 31. svibanj 2018. u 19:54 2018-05-31T19:54:20+02:00

Djeca koju ćemo danas ispratiti bila su tako mala, nesigurnih koraka, a danas su jaki, snažni i spremni za školu, rekla je ravnateljica

CRES  Završnom svečanošću sastavljenom od recitacija, plesa i pjesama, mali maturanti Dječjeg vrtića »Girice« zaključili su jednu fazu svog života. Od sljedeće godine prelaze u susjednu zgradu Osnovne škole gdje će ih preuzeti učiteljice kako bi i dalje učili kroz igru, rekla je u pozdravnoj riječi ravnateljica vrtića Snježana Sučić.

– Djeca koju ćemo danas ispratiti bila su tako mala, nesigurnih koraka, a danas su jaki, snažni i spremni za školu.  Nevjerojatno je sve što su u našem vrtiću naučili, a sve ostalo, uz igru, naučit će ih škola. Neka učiteljice koje će ih primiti ne zaborave da su oni samo djeca – rekla je ravnateljica, a ovogodišnje vrtićke maturante pozdravio je i gradonačelnik Kristijan Jurjako, podsjetivši što sve Grad čini za vrtić koji je posljednjih godina i kadrovski stručno ekipiran.

– Nakon psihologa i tajnice od ove godine naš vrtić ima i logopeda, te je jedan od rijetkih manjih vrtića s toliko stručnih djelatnika, rekao je Jurjako te podsjetio da i u osnovnoj školi Grad financira nadstandardne sadržaje, produženi boravak i mnoge druge aktivnosti.

Program je započeo svečanim izlaskom 28 malih maturanata s partnerima te valcerom, a završen je puštanjem u nebo šarenih balona s porukama. Na završnoj svečanosti podijeljen je novi broj vrtićkog glasila Eci-peci-reci, a za kraj svi su se zasladili maturalnom tortom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.