Obiteljska kartica 3+

Mali Lošinj uveo kartice za popuste u trgovinama obiteljima s troje djece

Slađana Vignjević

Projektom Obiteljska kartica 3+ osigurat će se povoljniji uvjeti nabavke namirnica mnogočlanim obiteljima



MALI LOŠINJ Grad Mali Lošinj pokrenuo je projekt Obiteljska kartica 3+ s ciljem osiguranja povoljnijih uvjeta nabavke namirnica i drugih osnovnih sredstava obiteljima s troje i više djece s područja Grada Malog Lošinja kroz zajedničku suradnju i komunikaciju s trgovačkim društvima i obrtnicima koji djeluju na području Grada Malog Lošinja. Osim Grada, u projekt su tako uključeni partneri, Jadranka trgovina d.o.o., trgovina Salon Star, Ljekarne Muškardin i Kaštel Farm te Knjižara Mozaik.


Grad je sklopio sporazume o suradnji s partnerima te je utvrđena visina popusta za obitelji s troje i više djece pri kupnji proizvoda u trgovinama partnera. Popusti se kreću od pet do deset posto po kupnji, a korisnici će ga ostvarivati predočenjem obiteljske kartice.


Ranije je objavljen Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu obiteljskih kartica, a rok je otvoren do daljnjeg. Obrazac je moguće pronaći na internetskim stranicama Grada Malog Lošinja ili u pisarnici.




U tijeku je utvrđivanje popisa obitelji – korisnika programa prema do sada zaprimljenim zahtjevima. Svrha  projekta »Obiteljska kartica 3+« je podići razinu kvalitete života građanima koji su članovi višečlanih obitelji i to kroz pomoć u nabavci osnovnih životnih namirnica i sredstava, u suradnji s gospodarstvenicima i obrtnicima s našeg područja.


Cilj projekta u ovoj fazi je obuhvatiti sve obitelji s troje i više djece kojima će se kroz navedeni projekt dati podrška budući su nositelji razvoja zajednice i nužna osnovica za daljnji život i opstanak na našem otoku, poručuju iz Grada Malog Lošinja.