Jednoglasna odluka

Majda Šale izabrana za novu direktoricu TZ-a otoka Krka

Mladen Trinajstić

»Ustoličenje« nove operativne čelnice krovne institucije krčkog turizma uslijedit će tek koncem ljeta. Kompletna dokumentacija proslijeđena Ministarstvu turizma koje mora dati suglasnost na imenovanje 

KRK » Na sjednici Vijeća Turističke zajednice otoka Krka za novu direktoricu te institucije jednoglasno je izabrana mr. Majda Šale, aktualna direktorica Turističkog ureda TZ-a Općine Baška. Na natječaj za direktora TZ-a otoka Krka, koji je raspisan 6. travnja, pristigle su svega dvije ponude, prenosi nam predsjednik TZ-a otoka Krka, puntarski općinski načelnik Marinko Žic od kojeg doznajemo i kako će »ustoličenje« nove operativne čelnice krovne institucije krčkog turizma uslijediti tek koncem ljeta.     – Kompletna dokumentacija proslijeđena je Ministarstvu turizma koje mora dati suglasnost na imenovanje odabrane kandidatkinje direktoricom, naglašava Žic dodajući kako će se formalni završetak postupka odabira nove čelnice otočnog TZ-a zaključiti potpisivanjem ugovora o radu, ali tek nakon što se o svemu pozitivno očituju nadležne državne institucije.  

Puhanje na hladno




Takvim postupkom, očito je, članovi Vijeća TZO-a Krka sad pušu i na hladno ne želeći ponoviti propust učinjen u prvotnom, naknadno poništenom natječaju koji je rezultirao imenovanjem direktorice (Željke Barešić op.a.) koja je naknadno »pala« nakon što je Ministarstvo turizma našlo manjkavosti u njenim kvalifikacijama. Sama Majda Šale, inače magistrica ekonomije iz Baške, prenijela nam je kako dobar dio razloga najavljene »zadrške« u njenom imenovanju leži i u uvjetima koje je, u razgovoru s članovima Vijeća TZ-a otoka Krka, sama postavila. 


  – Moj odlazak s mjesta direktorice TU TZO-a Baške, institucije koju operativno vodim od dana njenog osnutka odnosno već pune 22 godine teško da bio dobro tempiran ako bi se taj čin proveo u djelo u jeku turističke sezone, dakle u periodu kad imamo najviše posla, kako onog administrativnog tako i operativnog u smislu organizacije i provedbe različitih programa i manifestacija iza kojih stoji TZO Baška, naglašava Šale. Dadaje i kako će njeno privremeno zadržavanje na mjestu prve operativke bašćanskog turizma tako i Bašćanima dati dovoljno vremena za kvalitetenu pripremu i provedbu natječaja slijedom kojega bi, u najskorijem mogućem roku, trebao biti izabran njen nasljednik (ili nasljednica) na čelnoj funkciji TU TZO-a Baške.  

Dosljednost osnivača


Buduća direktorica TZ-a otoka Krka rekla je i kako svoj prelazak na funkciju s koje će moći utjecati i koordinirati turističkim zbivanjima na cijelom otoku Krku drži logičnim korakom u svojoj profesionalnoj karijeri. 


  – Nakon 22 godine rada na istom mjestu i na istoj funkciji držim da je došlo vrijeme da uzde bašćanskog turizma prepustim nekoj mlađoj, »svježijoj« i odmornijoj osobi, nekome tko će unijeti novu energiju u ovaj posao koji sam, vjerujem, dobro obavljala. Baška je danas jedan od turističkih lidera Krka, Kvarnera pa i Hrvatske, a da bi takvom ostala i dalje napredovala dobro će joj doći malo »svježe krvi«, novih ideja i radnog elana kojeg će novi direktor ili direktorica sasvim sigurno sa sobom donijeti, prenosi nam Šale. Buduća čelnica otočnog TZ-a rekla je i kako u nov profesionalni izazov ulazi uvjerena u iskrenost i dosljednost osnivača (i financijera) te institucije koji su proteklih mjeseci u više navrata izražavali stavove kako je takva, na dobrovoljnom udruživanju lokalnih TZ-a i jedinica lokalne samouprave zasnovana institucija dobra i korisna te da će taj, u Hrvatskoj još uvijek jedinstveni oblik područnog organiziranja i u budućnosti imati iskrenu i nepodijeljenu podršku svih ključnih upravnih i turističkih institucija otoka Krka.